2022: Ontmoetingstoernooi juni

 

Frans Snaar

Met het nachtelijke onweer en daarmee gepaard gaande regenbuien, alsook de voorspellingen voor de dag en avond in het achterhoofd bleek het allemaal niet te passen op onze regio. De zon liet zich van de juiste kant zien, weinig wind en een enigszins zwoele avond zorgde er zo voor dat alle drie de speelronden buiten konden worden gespeeld.

Met achter de bar de vertrouwde gezichten van Carla en Loek, terwijl achter de wedstrijdbalie Nita en Rob de wedstrijdleiding hadden was de organisatie in goede, vertrouwde handen. Leonie had voor een leuke gevarieerde prijzentafel gezorgd en Jes hield zich tussen het boulen door ook bezig met het fotograferen.

Met 45 deelnemers was het een redelijk goed bezet toernooi. Dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een avond als vanouds van te maken. En dat werd het ook wel, van meet af aan waren de gesprekken op het terras luid en duidelijk te volgen, dat kan uiteraard ook liggen aan de spanning. Aan de start van elke avond zijn toch velen tuk op een goed resultaat en eens een keertje bovenaan eindigen is het ultieme doel (al zullen er zijn die zeggen dat het ze niets uitmaakt….). Dus toen de plankjes werden getrokken begon het echt te spannen. De teams gooiden de boules naar beste kunnen en kregen al dan niet medewerking van de harde, stoffige ondergrond. Niet elke boule deed wat verwacht was….

De koffiepauze op het terras tussen de beide eerste speelronden door werd uiteraard gebruikt om de ervaringen van de eerste pot te evalueren. Sommigen hadden een uiterst mooi resultaat geboekt, uiteraard waren er meteen ook bij die zich kansloos voor de eindoverwinning mochten wanen.

Ronde twee en drie werden gespeeld onder een ondergaande zon. De kreten over het terrein werden luider, de sfeer was prima, lachsalvo’s waren niet van de lucht, een fijne avond. En dan komt het onvermijdelijke einde. Voor sommigen was de avond geëindigd in een desillusie, voor anderen in een euforie. Het verlossende woord kwam en Nico Warmerdam mocht zich winnaar noemen.

De prijzentafel werd langzaamaan leeggeplukt en als extra had Hans Boezaard een leuke verrassing meegebracht uit Katwijk: zes gerookte makrelen! Deze zijn verloot onder de deelnemers, zodat deze gelukkigen naar huis gingen met twee prijzen. Een leuke geste van Hans waarvoor hij dan ook hartelijk bedankt werd.
Om kwart over twaalf vonden Loek en Carla het (terecht) welletjes en werd de tent gesloten. Het was weer een gezellige avond.

 

De uitslag

[table “138” not found /]