2022 Ontmoetingstoernooi mei

 

Cees Vesseur

Na een geweldig Kommee toernooi en dito Pinkster weekend was het afwachten hoe de opkomst vanavond zou worden. We startten met 33 inschrijvingen en het liep op via de email en nog eens 10 aanmeldingen op de avond zelf naar 49 personen, een mooie opkomst. Er waren nu ook een aantal nieuwkomers bij, ben benieuwd hoe zij deze avond hebben ervaren (maar dat zit wel snor, denk ik).

De bar werd weer verzorgd door Carla en Loek, met assistentie van kleindochter Benthe. Die had de kneepjes van het vak al snel door. Goed gedaan Benthe en bedankt voor je hulp. De leiding was in handen van Rob en mijzelf, de prijzentafel was weer keurig verzorgd door Elly en Cok.

Het weer was helaas niet echt fantastisch te noemen, menigeen stond bij de eerste partij al te bibberen, niet van de spanning  maar van de kou. Toch maar even polsen wie er binnen willen spelen met de tweede partij. Dat viel wel mee, dus nog maar een partij buiten.

De stemming zat er als gewoonlijk goed in, men was goed gemutst, alhoewel de muts beter op het hoofd gezet kon worden vanwege de kou. Tegen de zon in met dichtgeknepen ogen of in de “indianenstand” (hand boven de ogen). Ik heb nog even staan kijken bij de nieuwelingen en die speelden hartstikke leuk. Maar belangrijker nog: ze genoten er zichtbaar van.

De partijen waren alle binnen de tijd klaar. Tijdens de tweede pauze werden we voorzien van een drankje en hapje. Altijd weer lekker zo’n snack tussendoor. Een goed gesprek of gewoon wat lol, alles kan op deze avonden. Gezelligheid is troef.

De laatste ronde begon om kwart voor tien, hoewel een paar mensen het niet meer zo leuk vonden om buiten te spelen, zijn we toch naar buiten gegaan. Ik raad je aan om voor de kou iets warms mee te nemen en is het echt geen goed weer, geloof me, dan gaan we naar binnen.

Tijdens de prijsuitreiking werden Elly en Cok nog in het zonnetje gezet voor de vele prijzentafels. Het zit erop, in Leonie van Engelen is een prima opvolger gevonden. Succes Leonie!

Ik denk dat ik genoeg heb verteld en wil afsluiten met jullie allen te bedanken voor de gezellige avond. Het was weer top en we zien je graag weer terug op de volgende ontmoetingsavonden.

 

De uitslag:

[table “126” not found /]