2022 Ontmoetingstoernooi september

 

Cees Vesseur

Na een mooi en zeer geslaagd Harddraverij toernooi en een prachtige feestweek hebben we twee dagen later al weer ons vaste ontmoetingsavond. Is dit niet te snel achter elkaar, zou je denken. En natuurlijk zijn we dan ook benieuwd naar het aantal aanmeldingen. En uiteindelijk valt dat reuze mee. 36 deelnemers is zeker niet verkeerd, natuurlijk mag het wel wat meer, want: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Fijn is het dat er nu weer binnen gespeeld kan worden, dat is maar goed ook, want het weer wordt toch wel een heel stuk minder dan we de laatste maanden gewend waren. Dat is overigens wel heel mooi in ons kikkerlandje, vier jaargetijden die even aantrekkelijk zijn.

Maar terug naar vanavond, de leiding is in handen van Cees en Nita. Helaas voelde Nita zich verre van fit en is huiswaarts gegaan. De bar wordt bezet door Alie, Leonie zorgde voor de prijzentafel en Frans voor de foto’s, alles is weer top geregeld. Het inschrijfgeld is ondertussen naar € 2,00 gegaan, want ook de prijzen voor de prijzen zijn gestegen. En met deze kleine verhoging kan Leonie van de prijzentafel toch nog een feestje maken. En met elkaar gaan we er weer een mooie avond van maken. Dat merk je dan ook al als men binnenkomt, aanschuift bij wie dan ook aan tafel en een babbeltje met elkaar maken. Zo ook nu, de sfeer is al snel zoals we die gewend zijn.

Iedereen is op tijd binnen, zodat ik om 19:30 uur de avond kan openen en het startsein kan geven om de 1e partij te gaan spelen. Zonder de microfoon kost het enige moeite, maar uiteindelijk trok eenieder ten strijde. Er wordt zoals gewoonlijk lekker ontspannen gespeeld, wat niet inhoudt dat er geen strijd geleverd wordt. Het tegendeel is waar, wie wil er nu niet winnen? Bij de gong waren nog vier partijen bezig. Altijd jammer dat je wordt “afgegongd”, want ja, voor hetzelfde geld was je op dat moment in de winning mood en ben je met een inhaalrace bezig en kun je dat niet verzilveren door die verduvelde gong. Nou, dan maar lekker een bakkie halen, wat napraten en wie weet wat de volgende ronde brengt. In elk geval wel alert blijven op je speeltijd, want de gong is onverbiddelijk.

Om 20:45 uur startten we met de 2e ronde. Ja, over het spel kan ik verder niet zoveel zeggen, anders dan dat iedereen z’n best deed om er een leuke, spannende pot van te maken. En ditmaal was eenieder op tijd gereed. Tijdens de pauze was het gezellig napraten onder het genot van een drankje. Alie zorgde goed voor ons en kwam langs met een schaal heerlijke snoeperijtjes voor de inwendige mens.

21:45 uur ving de 3e en laatste ronde aan en dan maar zien wie zich uiteindelijk de winnaar van het toernooi mag gaan noemen. We hebben met z’n allen weer een mooie avond beleefd en gaan tevreden naar huis, al weer uitkijkend naar de volgende maand. Van onze kant: dank voor jullie bijdrage aan deze leuke avond en we zien jullie graag in groten getale op de volgende ontmoetingsavond.

De uitslag

[table “169” not found /]