2022: Ontmoetingstoernooi januari

 

Frans Snaar

Het was heerlijk om weer eens in een toernooi setting de degens met elkaar te kunnen kruisen. De 32 deelnemers, mooi aantal voor deze coronaperiode, beleefden er zichtbaar plezier aan. Het dateerde al weer van begin oktober vorig jaar dat we een dergelijk ontspannen toernooitje hadden gespeeld en menigeen was in de tussentijd niet nabij het clubhuis verschenen.

Met Nita en Rob achter de knoppen en Carla en Loek achter de koffie was de leiding van de avond in vertrouwde handen. Hoewel, bij het uitleggen van de blokjes bleek het aantal gele en blauwe voor één baan niet geheel te kloppen. “Ook al zo een tijd niet meer gedaan, de automatische piloot is dan van slag”. De koffie was prima, koekje erbij en even een praatje maken, we hadden elkaar soms lang niet gezien.

Stipt half acht gaf Nita het startsein, ook dit ging niet van een leien dakje, ook hier enig zand op de ketting. Maar allengs gingen de deelnemers verwachtingsvol naar de speelhal. De kachel deed het prima en al snel vlogen de eerste butjes, gevolgd door twaalf ijzeren ballen over de baan. De spelers hadden voldoende ruimte, om de baan werd gespeeld, de andere werden vrij gehouden. Geheel coronaregels. Bij sommigen was zichtbaar dat ze een tijdje niet hadden gespeeld, het was zoeken geblazen naar de lengte die de boules moesten afleggen en de daarbij behorende armworp. Dat was niet erg in balans. Ook het schieten ging gepaard met vele missers. Anderen, die de laatste tijd wel hadden gespeeld, bleken toch wat vaardiger in het bijplaatsen of wegknallen. Uiteraard aan beide zijden de uitzonderingen daar gelaten…..

Tussen de eerste en tweede ronde ging alles nog prima aan de bar, de koffie werd vakkundig en met een stralende glimlach geschonken. Tussen de tweede en derde ronde kwam er andere drank aan te pas en met de mededeling dat de bar om tien over half tien zou sluiten (tien uur dicht volgens Rutte c.s.) vroeg men zich af hoe het dan na de derde ronde zou zijn. Tja, geen bar meer open dus wat vroeger naar huis. Beetje minder gezellig, maar manmoedig sloeg eenieder zich er doorheen.

Belangrijkste was dat we weer eens een gezellig avondje konden spelen. Er staan er nog vele op het programma, de TC heeft er veel werk aan, maar dat hebben ze er graag voor over…

 

[table “89” not found /]