2022 Paastoernooi

 

Frans Snaar

We schrijven 18 april, geen wolkje aan de hemel en de zon heeft daardoor vrij spel. Ze was al vroeg op vandaag en verwarmde al snel het Nederlandse aardoppervlak. Daardoor konden de matadoren lekker buiten spelen, hoewel het om half elf nog enigszins fris aanvoelde. Maar het werd snel warmer.

Het toernooi werd gespeeld onder leiding van Nita en Rob, terwijl Elly en Rina de inwendige mens de nodige brandstof gaven. Op de bar stonden paasbrood en paaseitjes gereed, die vonden gretig aftrek. Elly en Cok hadden de prijzentafel al uitgestald en dus wisten de deelnemers waarvoor zij de baan op gingen, allerlei paaseieren in allerlei soorten en maten.

En zo kwam het dat toen ik het sportpark betrad de eerste partij al was geëindigd, Fanny wachtte, naar niemand kuste haar achterwerk….. Jammer, jammer, tradities zijn om in ere te houden luitjes. De andere spelers kwamen zo langzamerhand ook op het terras, een bakkie halen en napraten over het verloop van de partij. Gelukkig was de sfeer gemoedelijk en gezellig. Op enig moment kwam Nel Barnhoorn nog even langs, die hadden we al een hele tijd niet meer gezien, leuk!

Drie ronden lang werd gestreden om de punten en de eer (en uiteraard om als eerste naar de prijzentafel te mogen). En dat werd een verrassende eindstand (hoewel?). Om de gezelligheid nog enigszins te verhogen kwamen de advocaatjes met slagroom tevoorschijn, ze waren niet aan te slepen op deze 2e Paasdag. En als toegift nog een rondje bitterballen, het kon niet op.

Ditmaal bij de prijsuitreiking een eerste prijs voor de beste dame en beste heer, Ben en Ada ontvingen een grote doos bonbons in paasverpakking. En opnieuw een geslaagde dag onder een heerlijk zonnetje.

 

De uitslag

[table “113” not found /]