2022 Pepernotentoernooi

 

Cees Vesseur

Vol verwachting klopt ons hart. Lang heb ik ernaar uitgekeken om weer eens 60 deelnemers te begroeten op een ontmoetingsavond. En nu leek dat dan uit te komen. Helaas lieten drie deelnemers verstek gaan, maar dat mag de pret niet drukken, met 55 deelnemers zijn we dik tevreden. De tafels waren gezellig gedekt met schaaltjes pepernoten, bij de wedstrijdtafel stond een grote schaal met pepernoten en hartjes en spekjes, heerlijk. En of het niet op kon stond op de bar een schaal met speculaasbrokken. Wel, wel, de Sint heeft z’n best wel weer gedaan!

Alie was ons vertrouwde gezicht achter de bar, terwijl Nel haar hielp in drukke tijden. Alie doet het graag en dat straalt ze ook wel uit, relaxed en rustig helpt ze eenieder aan een natje en droogje. De prijzentafel was ook een feest om naar te kijken, Leonie heeft wel erg haar best gedaan om alle prijsjes netjes in te pakken. Tijdens dit toernooi zijn de prijzen een “surprise”. Zo zie je maar dat je met enthousiaste mensen veel leuke dingen kunt doen. En zo hoort het ook. Nita en ikzelf vormden de wedstrijdleiding en om een vijf- en zestal te voorkomen deed een van ons mee met spelen.

Alvorens we gaan spelen vraagt Huug een minuut stilte om het deze week overleden oud-lid Toon Meeuwissen te gedenken. Toon is heel lang lid geweest en een graag geziene persoon.

De avond begon sfeervol, iedereen was (net) op tijd, dus konden we tijdig starten met het toernooi. Tja, over het verloop van de speelronden kan ik niet meer vertellen dan dat het gezellig boulen was. Fijn hè om zo’n volle hal te zien, fijn ook dat iedereen ervan genoot in deze ambiance te spelen. Fijn dat we zo’n mooie vereniging hebben.

Voor de tweede ronde bezorgde Nel ons een lekker hapje, zelfs dat kon er bij Sint nog af. Dat wordt wel gewaardeerd. De inwendige mens wil tenslotte ook wel wat.

Alle partijen moeten zijn afgelopen wanneer de gong zich laat horen. Voor de een is dat pech voor de ander een welkome verlossing. Ondertussen schrijf ik mijn verhaaltje, soms is dat tussen de speelronden wel eens lastig, maar uiteindelijk komt er toch wel wat uit de pen.

De eerste prijs bestaat uit een bokaal gevuld met wat lekkers, bestemd voor de beste dame en de beste heer. De poedelprijs was in de vorm van een stenen Sinterklaaspot. Doordat het wat drukker is dan normaal (gelukkig) neemt de prijsuitreiking wel iets langer in beslag.

Zelf zou ik het wel eens leuk vinden als een van de spelers een stukje zou willen schrijven over de avond. Schroom dus niet en meld je gewoon aan op de avond. Wij vinden dat wel “cool” en weet je, fout kan het nooit zijn, taalfoutjes worden gecorrigeerd voor plaatsing op de website. Doen hè?

Na een prachtige en gezellige Sintavond sluiten Nita en ik af. Dank allen voor deze mooie avond en graag tot de volgende keer.

 

De uitslag

[table “188” not found /]