2022 Quatorze Juillet toernooi

 

Cees Vesseur

Beste boule-vrienden,

14 juli is het in Frankrijk altijd groot feest: Quatorze Julliet. Zelf kan ik die naam maar moeilijk uitspreken omdat ik gewoonweg geen Frans kan spreken. Wel heb ik tijdens de vakantie in Frankrijk gezien dat men overal voorbereidingen aan het treffen was. Bruggen werden versierd, straten werden volgehangen met ballonnen en bloembakken werden opgefleurd. Nou, daar kan men in Nederland wel wat van leren, zo mooi als de bloembakken eruit zien. Een heerlijk land om vakantie te vieren.

En net thuisgekomen werd er bij ons het Quatorze Julliet toernooi gespeeld, als eerbetoon aan de Franse feestdag. Deze avond is elk jaar goed bezet, zo ook dit jaar. Er hadden zich 52 deelnemers aangemeld, waar wij als TC heel blij mee waren. En niet zo vreemd, want de avond staat garant voor gezelligheid en boule-plezier. Tussen de partijen door werd er getrakteerd op Franse hapjes, die gretig aftrek vonden. De dames achter de bar hadden zich extra ingezet om er iets moois van te maken. Nita en Chantal hadden de regie over de avond, zodat alles organisatorisch op rolletjes liep.

Ja, over de partijen kan ik kort zijn, die liepen zoals altijd in goede en sportieve harmonie. Wel fijn, leuk om weer zoveel banen bezet te zien met zoveel enthousiaste deelnemers, super gezellig. In de pauzes waren er koffie of drankjes, vele goede gesprekken over de vakanties merkte ik op. Na afloop was het even wachten op de prijsuitreiking, maar dat deerde niemand. Het was lekker weer om op het terras na te zitten. We zien terug op een zeer geslaagde Quatorze Julliet toernooi.

De uitslag

[table “142” not found /]