2022 Tridotet toernooi

 

Andre Distelbrink

Op 22 april konden we eindelijk weer het tridotet toernooi spelen. Na 2 jaren stilstaan door corona was het een beetje in de vergetelheid geraakt. Maar nu we weer konden was de oude gezelligheid weer terug. Er waren jammer genoeg maar 5 teams, maar dit ook wel gelukkig want het toernooi kon in ieder geval doorgaan. De opzet van het toernooi is dat iedereen een triplette, een doublette en een tête-à-tête speelt. Dat deze formule aanslaat was wel af te leiden aan de reacties van de deelnemers. Deze afwisseling op een avond vraagt wel een omschakeling, maar is toch wel leuk.

In de eerste ronde speelde iedereen een triplette. Alle teams behaalden één overwinning en één verliespartij. Dat betekende dus één winstpunt voor ieder team.
In de tweede ronde waren er per team 3 doublette-wedstrijden en dus 3 winstpunten te verdienen. Er kwamen nu verschillen tussen de teams.
In de derde ronde moest iedereen tête-à-tête spelen en stonden en 6 partijen op het spel. Het ging er nu om spannen, welk team haalde de meeste winstpartijen binnen. Het gaat om het aantal winstpartijen en het saldo heeft geen invloed.

Na deze ronde kwam het team “de Positivo’s” als winnaar uit de bus.

De Positivo’s konden de trofee (en een kleine extra prijs) in ontvangst nemen en ze staan een jaar als winnaars te boek.

Iedere deelnemer had zijn eigen prijs (één koffiebon en één consumptiebon)  toen al bij Marianne ingewisseld. Op naar volgend jaar…..

 

Uitslag

Rang Naam Punten
   1 De Positivo’s     7
   2 Vroege Vogels     6
   3 Bestuurslui     6
   4 de Distels     5
   5 6 Tinten Grijs     4