2022 Van Dongen toernooi

 

Frans Snaar

Het eerste in de serie van drie sponsor toernooien kende een opkomst van 40 deelnemers. De zon was opgehouden met schijnen, de regen had gezorgd voor wat zachtere, minder stoffige banen en een lichte bries zorgde voor een min of meer aangename temperatuur (hier waren de meningen iets over verdeeld).

Sponsor “Van Dongen, uw poelier” in de persoon van eigenaar Leo van Dillen kwam vooraf aan met allerhande tasjes en tassen, die veilig in de keuken werden opgeborgen. Heel gezellig en leuk was dat Leo vanavond in een kwartet speelde met zus Yvonne en Taco en Nita als vertegenwoordigers van het bestuur. En dat deed hij heel verdienstelijk. Wat mij betreft had het contract gereed gelegen!

De organisatie was in handen van Nita en Taco, terwijl Alie zich achter de bar verdienstelijk maakte. Met een lichte vertraging opende Taco het toernooi, waarna het bekende ritueel van plankjes pakken kon starten. Enkele minuten later waren de viertallen bekend, werd een baan uitgekozen, werden scoreborden opgehaald en daar rolden de eerste boules al over de banen. Het viel niet helemaal mee op de door de regenbuien van eergisteren en vandaag wat zacht geworden ondergrond, dat bleek wel uit de uitroepen en resultaten van de eerste boules. Maar gaandeweg ging het crescendo en werd, hoewel gezellig, toch wel echt om de punten gestreden.

Na de eerste ronde was de eerste schifting ook al gemaakt, de verliezers wisten al zo goed als zeker dat de hoofdprijzen aan hun neus voorbij gingen, de winnaars mochten blijven hopen. De gesprekken tijdens de koffie waren geanimeerd en lacherig.

Na ronde twee werd de koffie ingeruild voor een borrel of wat fris, waarbij de door Van Dongen gesponsorde hapjes op tafel kwamen. Die waren in elk geval niet te versmaden, super lekker en om extra dorst van te krijgen. Maar eerst nog de derde ronde spelen. Het ging erom spannen, diverse spelers hadden al twee winstpartijen op hun naam staan, nu maar hopen dat de tegenstander niet al te goed z’n best doet…. Uiteindelijk ging Teun van Oijen met de toernooizege strijken.

Van Dongen had ook voor de prijzen getekend: vier waardebonnen voor de nummers 1, 2, 3 en laatst en vier waardebonnen ter verloting. En alsof dat nog niet voldoende was ook nog eens zes kippen ter verloting. Enfin, het eerste en tweede deel werd bekend gemaakt door Taco, voor de kippen mochten spelers een scorekaart uit de tas trekken. Hierbij wist Peter Koome zichzelf tevoorschijn te toveren, tot groot (on)genoegen van de omstanders. Bij de prijs voor Freek Duineveld werd de sfeer uitgelaten en hilarisch: “Vergeet je de kip niet mee naar huis te nemen, Freek”. Vorige keer had hij z’n prijs (handschoenen) laten liggen. Tja, dat moet je dan dus wel even horen.

Enfin, altijd goed om aan het einde te proeven dat de avond zeer geslaagd was geweest. Met veel dank aan sponsor Van Dongen.

 

De uitslag

[table “150” not found /]