Lbf-3 – JBC Nieuwerkerk-2

 

Frans Dames

Het loopt dit NPC-seizoen niet echt naar wens met LBF-3. De ene nederlaag na de andere is niet echt om vrolijk van te worden. Maar het moet gezegd, de sfeer in het team blijft goed, ondanks dat de punten achterwege blijven. We wisten van tevoren dat de doelstelling om zich te handhaven in deze divisie een pittige klus zou worden.

 

Zaterdag 11 februari 2023 werd de competitie vervolgd met een thuisontmoeting tegen JBC Nieuwerkerk-2. Dit team stond in de poule op plaats 4 met 7 punten, 2 punten meer dan LBF-3. Met in gedachten dat de uitwedstrijd in een gelijkspel was geëindigd, ging het team vol vertrouwen de strijd aan. Maar ook deze speeldag was het vertrouwen niet voldoende om punten te pakken. Het team bestond deze dag uit: Ineke Verbeek, Leo Tijssen, Nita Schutter, Frans Snaar, Ruud de Groot, Rob de Kruijff en Frans Dames.

 

De eerste ronde doubletten leverde één gewonnen partij op. Ruud en Leo wisten zich na een stroeve start terug te knokken in de partij. Na een 0-5 achterstand ging het met horten en stoten naar een 13-7 overwinning. Het was zeker geen gemakkelijke overwinning, want het zat de tegenstander soms best wel mee. Bij Ineke en Frans Snaar ging het ook niet voor de wind. Na 4 mènes nog een kleine voorsprong van 6-5. Vanaf dat moment ging de gashendel open bij de tegenstander en liepen zij uit naar 6-11. LBF wist nog 1 puntje te scoren, maar toen was het over. Een nederlaag van 7-13. Nita en Rob keken in hun partij ook al snel tegen een achterstand aan van 0-5. Maar dit team had in eerdere ontmoetingen al laten zien hier niet gauw van onder de indruk te zijn en onverstoorbaar verder te gaan met het idee dat pas bij 13 een partij was afgelopen. En dat gebeurde ook nu. Alleen was de 13 voor de tegenstander. En dat gebeurde pas in mène 13 na een toch wel heroïsche strijd. Dat was te zien aan de eindstand van 12-13. Maar de tussenstand van 1-2 gaf nog voldoende hoop op een goed resultaat.

 

Die hoop ging echter in de triplettenronde in rook op. Waar bij andere ontmoetingen in deze jaargang de triplettenpartijen regelmatig tot een goed resultaat leidden, was dat nu totaal niet het geval. Nita, Rob en Frans Snaar wisten zegge en schrijve 2 punten te scoren  in 6 mènes. Een fikse nederlaag van 2-13. Frans Dames, Ruud en Leo scoorden in hun partij 1 punt meer in 10 mènes. Dus ook hier een uitslag om gauw te vergeten, 3-13. De start van het LBF team was bedroevend, maar het verdere verloop werd gekenmerkt door ongelukkig tireren van het LBF-team, tegenover situaties die voor de tegenstander heel gelukkig afliepen. Men zegt wel is dat je geluk moet afdwingen, maar het is al een tijd geleden dat ons dat gelukt is.

 

En toch waren we benieuwd naar de 3e ronde doubletten. Een gelijkspel was nog het hoogst haalbare en met die instelling werd de strijd aangegaan. Maar ook in deze ronde werd maar 1 partij gewonnen. Ineke en Frans Snaar keken in hun partij vrijwel steeds tegen een achterstand aan, die soms tot 2 punten teruggebracht kon worden, maar uiteindelijk toch met 7-13 verloren werd. Nita en Rob hebben in het begin van de partij even een kleine voorsprong gekend van 2 punten, maar daar bleef het ook bij. In het verdere verloop van de partij liep het verschil zelfs op tot 6 punten voor de tegenstander. Maar ook nu getuigde het team van vechtlust en wisten tot 8-9 terug te komen. Dat was de laatste stuiptrekking. De rest van de punten gingen naar JBC. 8-13. Aan Ruud en Frans Dames de opdracht om toch nog een punt te scoren in de laatste ronde. Ook hier werd een kleine voorsprong van het LBF teniet gedaan door JBC. Een 6-klapper kwam hard aan, maar de partij keerde in het voordeel van LBF. Via 8-8, 8-10, 11-10 en 13-10 werd de partij uit het vuur gesleept.

 

Maar de feiten liegen er niet om. Een 2-6 nederlaag viel het team ten deel. Nog 3 ontmoetingen te gaan om het vege lijf te redden. Dat gaan we in ieder geval proberen op zaterdag 25 maart 2023 in Bodegraven tegen JdB vereniging OSB-1. Ook hiervan zal weer een verslag gemaakt worden.