Lbf-3 – Waddinxveen-1

 

Frans Dames

Wat mochten we voorafgaand van deze ontmoeting verwachten?

Met een 2e plaats in de poule voor Waddinxveen met 9 punten en een 6e plaats voor LBF-3 met 5 punten wisten we van tevoren dat het een pittige klus zou worden. Met in gedachten de winst in de uitwedstrijd tegen dit team wisten we dat er zeker mogelijkheden waren. Vol overtuiging gingen de volgende spelers de ontmoeting in: Frans van der Kraan, Leo Tijssen, Hans van der Geest, Ruud de Groot, Nita Schutter, Koos van Leeuwen en Wim Hartman.

De 1e ronde doubletten leverde een hoopvolle 2-1 voorsprong op. Dat ging overigens niet zonder moeite. Ruud en Hans gingen met een nederlaag van 7-13 naar de kant. Ze hebben kort kunnen genieten van een kleine voorsprong. Bij een gelijke stand van 3 -3 kregen ze echter 5 punten tegen. Heel even kwamen ze nog hoopvol terug tot 7-8, maar daarna werd de partij door de tegenstander uitgemaakt met 2 mènes van 3 punten. Nita en Koos kwamen na een wat stroeve start op stoom en bouwden hun voorsprong uit tot 9-5. Maar met een mène van 5 punten van de tegenstander werd dat tenietgedaan en werd het weer heel spannend. Nita en Koos lieten zich echter niet imponeren en door 2 keer 2 punten te scoren werd de partij gewonnen. Hoe verging het Leo en Frans? Ook hier kostte het de nodige moeite om de zege binnen te halen. Beginnend met een kleine voorsprong werd het verder een gelijk opgaande strijd  tot 6-6. Op die stand pakten Leo en Frans 5 punten en werd daarna de stand nog aantrekkelijker met 1 punt in de volgende mène. En dan komt bijna weer het bekende gezegde om de hoek kijken: 12 is de moeilijkste stand om uit te komen. De tegenstander kwam terug tot 12-10, maar daarmee staakte gelukkig de productie. Ook Leo en Frans gingen met 13-10 de pauze in.

 

De 2e ronde tripletten leverde een gelijke stand op. Wim, Frans en Leo wisten hun partij met 13-5 te winnen. Het ging gelijk op tot 5-5. Met een mène van 3 punten en een mène van 5 punten werd het pleit beslecht. Nita, Ruud en Koos konden het in hun partij niet bolwerken. Ook hier ging het de eerste 5 mènes gelijk op tot een stand van 4-3. Daarna ging de tegenstander er spoorslags van door. Het lukte het LBF-team om nog 2 punten te scoren, maar daar bleef het bij. Ook van positie wisselen hielp niet. Met 6-13 verlies werden de wonden gelikt.

 

Dat betekende een tussenstand van 3-2, waardoor nog van alles mogelijk was. De hoop was gevestigd op de 3e ronde. Die liep echter volledig anders dan gehoopt. Alle partijen werden verloren, maar het was soms bloedstollend spannend. Leo en Wim konden in hun partij weinig in brengen tegen de tegenstander. Eindstand 2-13. Hoopvol werd er naar de andere partijen gekeken. Bij Hans en Koos liep het in het begin moeizaam en keken op enig moment tegen een achterstand van 5-8 aan. Een mène van 5 voor het LBF-team bracht weer kleur op de wangen, maar die verbleekte weer door het antwoord van de tegenstander. Een mène van 1 punt werd gevolgd door een mène van 4 punten en klaar was het. Met een 10-13 nederlaag was de kleur op de wangen weer helemaal weg. Alle hoop was nu gevestigd op de partij van Nita en Ruud. Het werd een partij met 2 gezichten. De achterstand liep op tot 3-8. Toen kwam de vraag of er gewisseld moest worden. Toch nog maar even wachten. Het LBF-team pakte 3 punten. 6-8. Het antwoord van Waddinxveen was duidelijk. 4 punten. 6-12. Besloten werd om niet meer te wisselen. Het antwoord van Nita en Ruud, 4 punten. 10-12. Daarna weer 1 punt voor het LBF-team. 11-12. Maar in de laatste mène was alle geluk voor de tegenstander. Met een zeer gelukkig schot van de tegenstander werd de partij beslist. 11-13.

 

Dat leverde dus een eindstand op van 3-5. Waar we tijdens de laatste ronde nog enige hoop hadden op een gelijkspel gingen de punten nu naar Waddinxveen. Toch had het team het gevoel niet slecht gespeeld te hebben, maar het was gewoon niet voldoende om punten te pakken.

LBF-3 heeft nog 4 wedstrijden te gaan om hun doelstelling te halen. Dat is handhaving. En dat wordt een mooie uitdaging. Zaterdag 11 februari 2023 volgt de thuiswedstrijd tegen JBC Nieuwerkerk-2. Ook daarvan zal weer verslag gedaan worden.