Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

.

Leo Tijssen

Woensdag 22 juli was het voor de 3e keer dat het Midzomeravond toernooi werd gespeeld.

Er waren deze avond helaas wat minder deelnemers dan de vorige avonden, misschien omdat we steeds dichter bij de vakanties van veel mensen zijn aangekomen.

Bij aankomst werd extra gelet op het naleven van het protocol “handen wassen”, wat natuurlijk heel belangrijk is, mede door de uitbraak van Corona in onze buurgemeente Hillegom.

Nadat iedereen zich had ingeschreven kwam Kees naar buiten, eindelijk weer eens met een microfoon, om de avond te openen. Natuurlijk stond hij ook even stil bij het naleven van de protocollen, omdat we er niet aan moeten denken dat ons zo geliefde bezigheid weer gestaakt zou moeten worden als er een lockdown afgekondigd zou gaan worden.

Kees had het plan opgevat om weer wat lekkers bij de koffie te verzorgen en omdat Jerry dit de vorige keer had geregeld was ik nu de aangewezen persoon om iets te regelen. Na wat overleg hebben we een mooie deal kunnen maken om iedereen te voorzien van een lekker stukje gebak bij de koffie. Nog even wat uitleg over de prijzen en toen kon de avond beginnen na het uitdelen van de bordjes. Hier nam bij sommige mensen de spanning toe omdat ze erg hoog stonden in de competitie en natuurlijk aan een zogenaamde sterke medespeler gekoppeld wilden worden om hun klassement veilig te stellen. Maar uiteindelijk blijkt het toch weer zo te zijn dat je de vorm van de dag ook een beetje nodig hebt.

Na een half uur spelen kwamen de eersten al van de baan om aan de koffie te gaan met een lekker stukje gebak. De rest volgde ook vrij snel binnen de afgesproken tijd, op een paar na die moesten na het fluitsignaal nog even de mène afmaken en konden ook aan de koffie. Je kon goed merken dat er voor sommige toch wel wat op het spel stond, het gonsde van vragen “heb jij gewonnen?”. Het was ook duidelijk geworden dat we speelden voor waardebonnen van poelier van Dongen en wie wil die nou niet winnen. Na de koffie werden de netjes ontsmette bordjes uitgedeeld zodat iedereen zijn maat en tegenstanders kon gaan opzoeken.

Deze 2e en 3e ronde verliepen ook soepel, af en toe moest er wat gemeten worden, maar mede door een heerlijke avond verliep alles prima.

Na de derde ronde begon voor Kees het grote telwerk. De winnaars van de avond moesten uitgezocht worden en de winnaars van de drie avonden. Kees blijkt toch wel een rekenwonder te zijn want hij doet dit zelfs zonder computer. Terwijl iedereen had plaatsgenomen op het terras en aan een wel verdiende versnapering zat had Kees zich even terug getrokken om de standen op te maken. Even na half elf kwam er witte rook, hij was eruit. De winnaar van de avond was Peter Balkenende 3 winst saldo +30 en tweede Hans Brouwer 3 winst +28. De winnaar bij de dames was wederom Ine Koopmans 2 winst +9 en tweede Marian Nederlof 1 winst -8.

De eerste plaats bij de dames was na 3 avonden voor Ine Koopmans met 8 winst +59, tweede werd verrassend Dorien de Wilde 2 winst -21, zij was er 3 avonden waardoor kon zij met 2 winstpartijen tweede kon worden. Bij de heren was het wat spannender maar uiteindelijk bleek toch dat Ruud de Groot met de eer ging strijken met 8 winst partijen +58, tweede Michael Voorn ook 8 winst maar +29.

De overige bonnen en ook nog een aantal taarten werden verloot onder de nog aanwezige deelnemers. Het was toch jammer voor 3 mensen die uit de stapel werden getrokken, dat zij al naar huis waren en de waardebon misliepen. De winnaars die hierna werden getrokken vonden dit natuurlijk minder erg.

Het waren 3 gezellige avonden en iedereen was blij dat er weer een toernooi gespeeld kon worden.

Als iedereen de regels in acht neemt en meewerkt om het virus buiten de deur te houden komen er hopelijk snel weer meerdere toernooien.

.
.
.
De uitslag
.

Rang
Naam
Winst
Saldo
1
Peter Balkenende
3
30
2
Hans Brouwer
3
28
3
Leroy Dijkman
3
28
4
Ruud de Groot
3
25
5
Hans Peter Lindhout
3
20
6
Michael Voorn
3
12
7
Dick Weijers
3
8
8
Jan van Marwijk
2
16
9
Piet van der Voet
2
16
10
Wim Weijer
2
14
11
Ine Koopmans
2
9
12
Jerry Pattikawa
2
8
13
Nico Warmerdam
2
5
14
Hans van der Geest
2
5
15
Carl Romijn
2
3
16
Co de Graaf
2
3
17
Leo Tijssen
2
3
18
Peter Koome
2
1
19
Frans Dames
1
0
20
Hein Stam
1
-3
21
Peter Dijkman
1
-7
22
Marian Nederlof
1
-8
23
Niels Groot
1
-8
24
Robert Loesberg
1
-11
25
Hans Roubos
1
-12
26
Willem Ligtenberg
1
-15
27
Koos van Dijk
1
-15
28
Doreen de Wilde
0
-16
29
Gerard Arrachart 2
0
-17
30
Jan Weijers
0
-18
31
Ina Arrachart
0
-21
32
Wim Hoogendoorn
0
-23
33
Teun van der Plas
0
-25
34
Ingrid Roubos
0
-26
35
Gerrit Seegers
0
-28