Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Cees Vesseur

 

Bij binnenkomst was het even oppassen, buiten hingen knippende pompoenen en er stond een eng skelet voor de deur. De gang was donker en versiert, écht gruwelen dus.

Naast mij aan de inschrijftafel zat een enge man en er verschenen nog meer vreemde wezens onder de 48 ingeschreven Halloweners. De stemming zat er al snel in, alles was deze avond in de sfeer van Halloween.

En in die ambiance werden drie partijen gebould. Met twaalf bezette banen was er voldoende ruimte om de boules te laten doen wat in het hoofd was bedacht. Dat dit soms ook nog eens uitkomt is dan wel lekker, maar meestal moet toch worden geconstateerd dat die boule weer door het een of ander afwijkt, de hand verkeerd verlaat, of gewoon een mispeer van jewelste is.

En als het dan eens wel lukt, dan verschijnt die brede smile op het gelaat, wauw, wat een lekker gevoel geeft dat.

Lijkt mij wel eens aardig om vlak voordat je de ring in stapt aan mede- en tegenstander te vermelden wat het plan is, in plaats van achteraf te zeggen dat het gelukt is, kan het tenminste worden gecontroleerd. Wedden dat er minder goede boules worden geworpen?

Bij de koffie werden we verrast met een heerlijk tompoesje met een spook erop, geschonken door Leo Tijssen. Tijdens de pauze waren er weer heerlijke hapjes, zo ook na afloop. De prijzentafel was geweldig leuk aangepast, alles in zwart en wit. En uiteraard waren er weer geweldig mooie lelies van de firma Imanse.

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, zou je denken, maar dat is natuurlijk niet zo.

Aan de meet had Anda van der Haas de beste papieren bij de dames en was Wim Roeloffs de beste bij de mannen.

Zo was het een gezellige en leuke avond, die na de prijsuitreiking nog even doorging……

 

Uitslag

     Wim Roeloffs    

     Leo Tijssen

     Toon Meeuwissen

     Anda van der Haas

     Margriet van Dijk

     Wim Hoogendoorn

     Marloes van den Berg

     Jan Plasmeijer

     Gerard Arrachart (2)

     Annet van Gerven

     Ron Heus

     Peter Koome

     Jan van de Meeberg

     Hein Stam

     Peter Bisschops

     Jerry Pattikawa

     en nog 32 anderen…..