Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Frans Snaar

 

Augustus startte met een heerlijke zomeravond, prachtige omstandigheden dus voor ons 2e Midzomeravond toernooi. Kees en Jaap hadden de spelleiding, Nora en Rina vormden de barleiding en Elly leidde ons met de prijzen naar Van Dongen Uw Poelier.

Nu nog een stapeltje deelnemers en dat liep ook aardig op naar de 54, met enkele gloednieuwe gezichten, welkom!! Zoals te doen gebruikelijk drie ronden van 50 minuten en bij gelijke stand nog één extra mêne om de winnaar te bepalen. Evenzo gebruikelijk is het dat sommige partijen heel snel tot een einde komen en andere even op zich laten wachten.

Maar bij de meeste partijen waren de koppels wel enigszins aan elkaar gewaagd en dat bleek dan ook aan de uitslag, die maar nipt in een van beider voordeel uitviel. Tja en als je een beetje geluk heb speel je met een van de cracks, heb je pech dan moet je tegen die “goeie”. Maar ook die jongelui hebben wel eens hun dag niet, dus niet bij voorbaat de moed al opgeven en de strijd aanbinden.

Jaap had de blokjes neergelegd, eenieder mocht er een pakken en op zoek gaan naar maat en tegenstander. Enig gedrang op het terras, maar na enige tijd was eenieder aan het spelen. Opvallend was dat velen de eerste bak kozen, die met deze droogte toch erg moeilijk te bespelen lijkt. Daarnaast was de keuze tussen zon en schaduw, bij zonkeuze was het vóór en tegen het zonnetje spelen, zonnebrillen en petten op, anders zag je dus geen hand voor ogen.

Nadat ronde een was afgerond, eenieder nattigheid tot zich had genomen en de sterke verhalen over tafel kwamen, riep Jaap ons weer terug naar de orde van het spel: blokje pakken en aan de slag. De zon was zo goed als weg, dus daar hoefden we geen zorgen meer om te hebben, bleef over de maat en tegenstanders. Ik verbaasde mij er wel een beetje over, dat dit zo’n grote rol speelt bij een spelletje. Maar aan de andere kant begrijp ik het ook wel, we willen allemaal winnen en dat gaat nu eenmaal gemakkelijker met een sterke maat en mindere tegenstanders…..

Opnieuw kwamen de eersten snel terug naar de zetels op het terras, opnieuw dus snelle potten met een 13-0 of 13-1 uitslag. He kan verkeren. Degenen die snel klaar waren moedigden vriend(inn)en aan, of het geholpen heeft weet ik niet….

Ronde drie werd onder kunstlicht gespeeld, nadat de drank rijkelijk had gevloeid en de kaas en wordt gretig van eigenaar verwisselde. En het beeld was gelijk aan de vorige twee ronden, met dien verstande dat op het eind nog twee partijen moesten worden afgerond. Kees wilde al gaan zeggen dat het de laatste mêne was, maar zag dat bij beide de stand gelijk werd. Dus nog een mêne erachteraan en het tellen van de uitslagen kon beginnen.

Elly had gezorgd voor vijf stevige prijzenbonnen en een aantal bonnen van een minder bedrag. De eerste drie mannen en twee vrouwen hadden de stevige bonnen, de andere werden verloot onder de aanwezigen. En zo is Midzomer al weer verleden tijd…..

 

De uitslag:

 

Rang Naam Winst Saldo
1 Dennis Bakker 3 32
2 Rob van der Zwet 3 31
3 Leroy Dijkman 3 29
4 Michael Voorn 3 25
5 Jan Weijers 3 24
6 Nita Schutter 3 19
7 Teus van der Tonnekreek 3 15
8 Wim Hoogendoorn 3 4
9 Adèle Zumbrink 2 15
Bernadette Daniels 2 15
11 Dick Weijers 2 13
Wim Wassenaar 2 13
13 Ina Arrachart 2 12
Ada Weijer 2 12
Peter Dijkman 2 12
16 Franny de Bruin 2 10
Cok de Jeu 2 10
18 Ruud de Groot 2 9
19 Gerrit Segers 2 8
Anda van der Haas 2 8
21 Ria Borghols 2 6
22 Peter Balkenende 2 5
23 Dick Oudkerk 2 3
24 Doreen de Wilde 2 -1
Robert Loesberg 2 -1
26 Marian Vink 2 -3
27 Harry Sprink 2 -4
28 Gerard Koomen 2 -7

Hierna volgen 16 met 1 en 10 met geen gewonnen partij