Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Frans Snaar

 

Een jaarlijks terugkerend toernooi is het Kom Mee toernooi. Hierbij is het de bedoeling dat een clublid een familielid, vriend(in) of kennis meeneemt en die persoon introduceert bij de vereniging. En wat is dan mooier als dat gebeurt in toernooivorm, waar drie partijen worden gespeeld en tussendoor tijd is voor een (soms stevige) evaluatie en een kopje koffie (in het begin) of borrel (tussendoor). Uiteraard is er voor alle deelnemers een prijsje en dat maakt de avond wel zo sfeervol.

De opkomst was prima, al hoopt de organisatie natuurlijk altijd op meer mensen. Maar vandaag paste het net, want de weersvoorspellingen waren van dien aard dat we de eerste partij buiten zouden kunnen spelen, de rest zou door de geplande regen binnen moeten worden gespeeld. En zo geschiedde ook, de eerste partij speelden we lekker buiten, niet al te warm weer, maar met een jasje of vest aan prima uit te houden. Zoals gebruikelijk waren de eerste partijen al snel aan de finish, terwijl andere meer in evenwicht waren en dus ook meer tijd in beslag namen.

 

Tiet veur een bakkie, de sfeer was uitermate gezellig. Maar toernooileider Jaap was onverbiddelijk, we moesten verder. Nieuwe blokjes pakken en aan de slag buiten. Nauwelijks waren de eerste boules geworpen of de eerste spetters waren voelbaar. Dus sommigen snelden naar binnen, het hoofd (of het kapsel?) beschermend tegen de vallende spetters. De meer gestaalde personen onder ons bleven hardnekkig volhouden in hun partij buiten af te ronden. En zo waren er twee arena’s waar om de punten werd gestreden. 

 

Tiet veur een slokkie, in de vorm van fris of alcoholhoudend. Het geluidsniveau in het clubhuis steeg, voor de dagers van een gehoorapparaat even doorbijten of het ding gewoon uitzetten. En daar kwam Jaap weer tussendoor, ronde drie zou over tien minuten aanvangen. Zo lang duurde het echter niet, vrijwel meteen werd een blokje gepakt en werd in de hal een baan uitgezocht. Buiten vielen de zware regenbuien gelardeerd met donder en bliksem. In het donker een mooi schouwspel, maar wij hadden andere bezigheden. In de hal was het redelijk rustig, af en toe een (juich)kreet, doorgaans een gestaag gemurmel.

 

Tiet veur een prijsie, voor allen een door Elly weer puik verzorgde prijzentafel en voor een aantal onder ons een bos lelies die Aad Imanse vooraf had gebracht. Jaap, geassisteerd door Chantal, riep een ieder naar de prijzentafel, bedankte en passant Ria en Riekie voor de verzorging. De sfeer werd luidruchtig tijdens de prijsuitreiking, maar wel heel gezellig (voorproefje voor het kermistoernooi?). Dit jaar geen act van René, wel pakte hij de microfoon om Jaap even in het zonnetje te zetten, top. En zo maakte een ieder van ons de gang naar de prijzentafel, terugkomend op de zitplek werd het moois aan de tafelgenoten geshowd en dat leidde uiteraard weer tot gelach en gejoel.

 

Een blijvertje dit Kom Mee toernooi………

 

De uitslag:

Rang Naam Naam Winst Saldo
1 Mart Roozen Leo Tijssen 3 29
2 Johan van der Salm Wim Roeloffs 3 28
3 René Kortekaas Ron Heus 3 15
4 Lesley Nijman Nita Schutter 3 14
5 Jan Vreedenborgh Carl Romijn 3 13
6 Lucia Snaar Frans Snaar 2 16
7 Rick van Ruiten Kees van Ruiten 2 15
Wim Schröder Ruud de Groot 2 15
9 Ryanne Heus Yvonne Heus 2 12
10 Jeroen Turnhout Peter Turnhout 2 10
11 Ellen Groth Gerard Arrachart (2) 2 8
Wendy de Kooker Jerri Pattikawa 2 8
Ben van Dijk Wim Hogendoorn 2 8
Ank Hartman Wim Hartman 2 8
15 Wilma Arrachart Gerard Arrachart (1) 2 6
16 Erik van de Berg Cok de Jeu 2 -3
Marjo Turnhout Paul Verhaar 2 -3
18 Bart van den Berg Marloes van den Berg 2 -5
19 Sandra Vreeken Peter Koome 1 5
20 Rik van Leeuwen Willy van Leeuwen 1 -1
21 Steven Schreuder Jan van der Haas 1 -2
Sally Ann Calahans Carla Weijers 1 -2
23 Marco Segers Gerrit Segers 1 -3
24 Danna Klooster Anda van der Haas 1 -7
25 Piet Walraven Frans van der Kraan 1 -8
Niels Griot Ine Koopmans 1 -8
27 Joke Hoohenkerk Jacqueline Schröder 1 -9
28 Bob Calahans Loek Weijers 1 -13
29 Chris van Deventer Robert Loesberg 1 -14
Coby van de Berg Elly de Jeu 1 -14
31 Marion Boon Johan Boon 0 -10
32 Corine B. Corrie Schols 0 -14
33 Cock Verbeek Ineke Verbeek 0 -16
Paul Kleine Gerard Koomen 0 -16
35 Jacqueline Vreedenborgh Bernadette Daniels 0 -20
36 Andreas Groth Ina Arrachart 0 -24