Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Huug Tielemans

Medewerkers en vrienden krijgen wat ze verdienen

 

Een week vóór de medewerkersavond reed ik samen met Nita naar Sassenheim met het oog op een paar lekkere prijzen voor de Bingo.  Op Voorhavenkwartier 1 vonden we Mokka, de lekkerste winkel van de Bollenstreek. Jerry Pattikawa, de eigenaar en sinds een jaar lid van Lbf, ontving ons met een kopje koffie. We waren er al snel uit: hij zou voor de 1e, 2e en 3e prijs zorgen, uiteraard tegen betaling, maar de 4e en 5e prijs waren voor zijn rekening. Een paar dagen later mailde Aad Imanse; of we nog wat bossen lelies als prijs konden gebruiken.. Natuurlijk waren we daar blij mee.

China City,een van de adverteerders, was dit jaar aan de beurt om een Indisch/Chinees buffet te verzorgen en Agnes Bisschops liet weten dat ze samen met Elly van Ruiten en Nora vd Tonnekreek  achter de bar zouden staan. Jan van Vliet had voor het bingoapparaat gezorgd, ik heb nog wat pennen gekocht en had bij de Hema voor iets bij de koffie gezorgd, er wel op lettend dat ik niet te veel zou bestellen.

Het feest kon beginnen. Zo’n 110 medewerk(st)ers en vrienden hadden te kennen gegeven van de partij te zijn. De koffie was nog niet eens gezet, of de eerste gasten kwamen al  binnen.  Om 16.30 uur konden we beginnen; de ene helft van het gezelschap ging gezellig boulen en de andere helft vermaakte zich met de bingo. Nita assisteerde me bij de bingomachine; we zagen dat ze daar niet zoveel ervaring mee had, want ze liet al direct een zestal balletjes tegelijk ontsnappen. Aan sommige gezichten kon je zien dat men zich eigenlijk een beetje geneerde om aan dit bejaardenhuisspelletje te moeten meedoen, maar juist deze mensen zaten het fanatiekst de cijfertjes aan te kruisen. Marius van Velzen mocht de 1e prijs, een smaakvol samengesteld mandje lekkernijen, in ontvangst nemen. Een iets kleiner mandje was voor Nol van de Wollenberg. Daarna zagen we nog meer blije gezichten dankzij de bossen lelies van Aad.

Na drie kwartier werd er gewisseld en begonnen we aan de tweede ronde. Hier ging Franny de Bruin met de 1e prijs strijken en Froukje Imanse  straalde toen zij recht bleek te hebben op de 2e prijs. Inmiddels was de buffettafel voorzien van grote schalen met allerlei heerlijkheden uit de Chinees/Indische keuken. De dames achter de bar kregen natuurlijk bloemen voor hun gewaardeerde werk. Tot de klok van acht bleef het reuze gezellig. Fijn dat Dietmar Müller, Ger van Veen, Lenie van Velzen en Anneke Le Roy ondanks wat lichamelijk ongemak toch van de partij konden zijn.

Bedankt allemaal voor jullie bijdrage aan Les boules fleuries in welke vorm dan ook.