Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Frans Dames

.
NAZOMERTOERNOOI 2019 IN WADDINXVEEN.

Op zaterdag 14 september 2019 gingen 4 Lbf-ers op pad om ergens in de regio deel te nemen aan een toernooi. Een week voor aanvang van de National Petanque strong>Competitie (21 september 2019) leek het hen goed om nog een keer op vreemde bodem te spelen. Het “Nazomertoernooi” werd onder zomerse omstandigheden gespeeld, dus het woordje “Na” had men beter weg kunnen laten.

Jaap Kivits met Nita Schutter en Wim Hartman met Frans Dames gingen de strijd aan met 32 andere teams. Zoals bij zo veel andere toernooien werd ook hier het systeem met 5 partijen voorgeloot gebruikt. Dus met een beetje geluk en met goed spel zou men ver kunnen komen.

Jaap en Nita met vriend Bacardi

Jaap en NIta deden dat toch het beste. Met 5 gewonnen partijen en een saldo van +28 eindigden zij op een mooie 4e plaats in het eindklassement. Maar volgens Nita was Jaap vandaag niet de gezelligste om mee te spelen, zeker niet op momenten dat het even niet lekker liep. In twee partijen moesten zij een grote achterstand wegwerken en uiteraard bracht dat de nodige spanning met zich mee. Misschien niet gezellig maar prijzen worden aan het eind van de dag vergeven. En dat is ze dan toch gelukt.
Eindstanden in de partijen waren achtereenvolgens: 13-1, 13-11, 13-10, 13-4 en 13-11.

Wim en Frans deden het iets minder met 3 gewonnen partijen en een saldo van +6, met een 14e plaats in het eind klassement.
Na een valse start werden 3 partijen met goed spel gewonnen en bij winst in de laatste partij zou een mooie klassering haalbaar zijn. Maar helaas, het was een partij van “net niet”. De tegenstander liep uit tot 0-11, dus dat zag er slecht uit. Uiteindelijk wisten wij nog terug te komen tot 8-12, maar in de beslissende fase schoot Frans een eigen boule weg, waardoor het appeltje-eitje werd voor de tegenstander. Het was niet de enige keer dat de eigen boule weggeschoten werd, dus een beetje training op dit onderdeel van het spel is wel noodzakelijk. Nog enkele weken en het seizoen met open trainingen breekt weer aan, dus wie weet.
Eindstanden in deze partijen waren achtereenvolgens: 9-13, 13-10,13-8, 13-6 en 8-13.

Maar de omstandigheden vergoedden veel. Prachtig weer, een leuke accommodatie en gezellige mensen. Tevreden ging het kwartet spelers terug naar de Bollenstreek. Het wachten is op de start van de strong>NPC. Ongetwijfeld zult u hiervan her en der kleine verslagen op de site aantreffen.