Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Taco Ringma

 

In de 2e ronde van de Nationale Pétanque Competitie 2018-2019 kwamen twee van de vier Lbf teams in actie. Beide teams speelden een uitwedstrijd.

Lbf1 mocht op bezoek bij de buren uit Hillegom, JBH1. Doordat de eisen die door de bond (NJBB) gesteld worden aan een accommodatie in de 3e divisie in Hillegom niet vervuld kunnen worden speelt JBH1 al haar thuiswedstrijden elders. Hierbij is gekozen voor de locatie Lisse. Daarmee was Lbf1 dus gast in eigen huis.

Een spannende derby volgde. Lbf1 wist na ronde 1 (1-2 voorsprong) en ronde 2 (2-3 voorsprong) het de “thuisploeg” lastig te maken. Met het ingaan van de laatste ronde was er daarom hoop op de eindzege. JBH1 kwam echter enorm sterk terug. Al vrij snel boog de “thuisploeg” de achterstand om in een 4-3 voorsprong door twee overtuigende zeges (13-2 en 13-4). De laatste partij betekende daarmee voor Lbf1 de laatste kans een gelijkspel te bewerkstelligen. Deze partij duurde meer dan 2 uur en eindigde na zeer goed spel van beide kanten in een 12-13 overwinning voor Lbf1. Daarmee kwam de eindstand op 4-4. Een gelijkspel van twee ploegen die allebei de winst in beeld kregen.

Onderwijl was Lbf4 actief in Nieuwerkerk waar gespeeld werd tegen JBC Nieuwerkerk 3. Na de eerste ronde keek Lbf4 tegen een 2-1 achterstand aan. De thuisploeg speelde degelijk en overtuigend, waar de bezoekers te veel onnodige fouten maakten. De tweede ronde verliep voor Lbf4 bijzonder slecht, waardoor een 4-1 achterstand ontstond. In een poging alsnog een gelijkspel te forceren begonnen de bezoekers overtuigend aan de 3e ronde. Al snel stond men in alle 3 partijen (ruim) op voorsprong. Twee partijen werden ook ruim gewonnen. Echter de thuisploeg liet dit niet toe in de derde partij. In slechts 4 werpronden boog men een 2-8 achterstand om in 13-9 winst, waarmee ook de ontmoeting gewonnen werd met 5-3. Een kleine nederlaag dus voor het nieuwe team Lbf4, dat veel geleerd heeft deze dag.