NPC 2021: PV Gouda-1 versus Lbf-3

 

Leo Tijssen

Op zaterdag 30 oktober 2021 vertrokken we vol goede zin naar Gouda om daar onze kunsten te gaan vertonen. De teamleden waren deze keer Frans Snaar, Peter Bisschops, Nita Schutter, Ineke Verbeek, Leo Tijssen en als altijd welwillende invallers Cees Vesseur en Gerard Arrachart 2.

 

Nadat iedereen zijn QR-code had laten controleren en het eerste kopje koffie op had verplaatsen we ons door de aanhoudende regen naar de speelhal. Al snel kwamen we erachter dat de ondergrond er vlak was en de ballen maar bleven rollen. Na een nogal stevige toespraak van de scheidsrechter over wat allemaal niet mocht en waar hij op zou gaan letten konden we precies om 12.00 uur beginnen.

Team 1: Peter en Cees begonnen vol goede moed aan hun partij, maar de tegenstanders liepen al vrij snel uit naar 2 tegen 10. Langzaam kwamen ze weer een beetje in de wedstrijd en kropen puntje voor puntje dichterbij. Uiteindelijk werd de partij verloren met 13-8.

Team 2: Ineke en Frans gingen lekker gelijk op maar moesten toch afhaken 3 mènes voor het einde ook 13-8.

Team 3: Nita en Leo moesten steeds in de achtervolging, pas bij een achterstand van 7-1 maakten ze een goede mène van vier en werd het 11-11. In de laatste mène konden ze de winst pakken 11-13. Het duurde wel ruim anderhalf uur maar de 2-1 stond erop en konden we gaan genieten van een lekker pittig soepje.

 

De tweede ronde waren we zeker van plan om de tegenstanders geen kans te geven maar dat lukte niet helemaal. Team Ineke, Peter en Frans wonnen hun partij vrij gemakkelijk met 7-13, mede door een prima eerste mène van vijf punten. 

Nita, Cees en Gerard konden helaas geen potten breken, ze verloren de partij met 13-6, ondanks dat ze de tegenstanders niet meer dan twee punten per mène gunden.

 

Tussenstand 3-2, alles lag nog open maar toen kwam de laatste ronde, hier zou het moeten gebeuren. Nita en Leo gingen vrij gelijk op tot 8-6, toen de altijd terugkerende ‘slechte mène’ toesloeg, vijf punten voor de tegenstanders en uit 13-6.

Alle hoop was toen gevestigd op Frans/Peter en Gerard/Cees, bij Gerard/Cees zag het scorebord er niet rooskleurig uit na 3 mènes 10-0, maar ze gaven niet op en vochten zich geweldig terug naar 11-11. Helaas moesten ze zich toch uiteindelijk gewonnen geven, 13-11.

Bij Frans en Peter ging het ook lange tijd gelijk op 10-9, totdat de scheidsrechter tijdens een mène begon te zeuren over het markeren van de but en gele kaarten, dit is niet bevorderlijk voor de concentratie zal ik maar zeggen. Misschien mede daardoor werd ook verloren met

13-9.

 

Helaas geen beste dag voor LBF-3, verloren met 6-2, maar wij geven niet op en zullen ons beste beentje voorzetten in de returnwedstrijd. Maar dan niet op de gladde banen want dat beheerst Gouda toch wel erg goed.

Na een paar drankjes en wat warme versnaperingen vertrokken we weer huiswaarts en kijken we gewoon weer vooruit naar de volgende ontmoeting a.s. zaterdag 6 november.