NPC 2021: Lbf 3 versus JBC Nieuwerkerk 2

 

Frans Dames

In de 2e speelronde moest LBF-3 het in een thuiswedstrijd opnemen tegen JBC Nieuwerkerk 2. Dit team had in de 1e speelronde ruimschoots (7-1) gewonnen van PV Gouda 1. Dus LBF-3 was gewaarschuwd. Met in gedachten dat in de 1e speelronde nipt verloren werd, ging het team onbevangen de strijd aan en hoopte zo van de hatelijke
0-punten af te komen. Uiteindelijk lukte dat met een 4-4 eindstand. Maar eenvoudig ging het niet.
Het team bestond vandaag uit de volgende zeven spelers: Frans van der Kraan, Nita Schutter, Leo Tijssen, Ineke Verbeek, Peter Bisschops, Frans Snaar en Frans Dames.

In de 1e ronde van drie doubletten werd één partij gewonnen en werd de pauze ingegaan met een 1-2 achterstand. Maar gezien het vertoonde spel was er nog goede hoop.
Peter Bisschops en Frans Snaar wonnen hun partij gedecideerd in 6 mènes met 13-2, in krap 20 minuten.
Nita Schutter en Frans Dames verloren hun partij nipt met 11-13. Niet gewonnen, maar toch tevredenheid over het spel. De start was voortvarend met een opening van 5 punten, maar die werd ook weer snel tenietgedaan. Het verdere verloop wisselende kansen, waarbij de winst uiteindelijk naar de tegenstander ging.
Frans van der Kraan en Leo Tijssen speelden een marathonpartij van bijna 90 minuten met uiteindelijk een verlies van 11-13. De partij duurde 12 mènes, waarbij een achterstand van 4-10 omgezet werd tot een voorsprong van 11-10. De tegenstander besliste echter de partij met een 3-punter. Maar het vertrouwen was niet geschonden.

De 2e ronde van twee tripletten eindigde onbeslist en gaf daarmee een tussenstand te zien van 2-3.
Nita Schutter, Frans van der Kraan en Leo Tijssen konden weinig inbrengen en verloren duidelijk met 3-13.
Peter Bisschops, Ineke Verbeek en Frans Snaar speelden een partij van 13 mènes en brachten een punt binnen. Dat ging echter niet makkelijk. Een achterstand van 5-11 werd uiteindelijk weggewerkt naar een voorsprong en eindstand van 13-11. Een slimme wissel van speelbaan zorgde voor de ommekeer. Dus alles was nog mogelijk.

De 3e ronde moest de beslissing brengen. Met twee ingespeelde koppels werd een uiterste inspanning gedaan de wedstrijd te keren. En dat lukte gedeeltelijk.
Frans van der Kraan en Leo Tijssen wonnen hun partij met 13-6 en konden tevreden naar de kant.
Peter Bisschops en Frans Snaar hadden meer moeite, maar wonnen uiteindelijk met 13-11. Ook in deze partij werd een grote achterstand (2-7) weggewerkt en met het binnenhalen van dit punt werd het duidelijk dat minimaal een gelijkspel werd gehaald. Op dit moment stonden we zelfs op voorsprong.
Ineke Verbeek en Frans Dames verloren echter hun partij met 7-13. Een voortvarende start kreeg geen vervolg. Frans had moeite met tireren en ook ruilen van positie gaf niet het gewenste resultaat.
Maar er heerste tevredenheid over het eindresultaat van 4-4. De hatelijke 0 is in ieder geval weggewerkt.
Het blijft moeilijk inschatten hoe de werkelijke krachtsverhoudingen in deze poule zijn.

Op 16 oktober 2021 speelt LBF-3 wederom een thuiswedstrijd tegen Petangeske 3 uit Bergen op Zoom. Dan hopen we de volgende punten binnen te halen. Ongetwijfeld word je dan weer op de hoogte gehouden.