NPC 2021: Lbf-3 versus JdB Les Francophiles-1

 

Frans Dames

Op zaterdag 6 november 2021 moest LBF-3 het in een thuiswedstrijd opnemen tegen JdB Les Francophiles uit Rotterdam.

In poule 4005 staat dit team met 2 punten op plek 7, 1 punt meer dan LBF-3. Dus dit zou dus een mogelijkheid kunnen zijn om weer eens één of meerdere punten te pakken. Maar helaas, het lukte weer niet om een overwinning of een gelijkspel uit het vuur te slepen. LBF-3 komt daardoor vaster op de laatste plaats te staan in deze poule. Zou de 4e divisie dan toch iets te hoog gegrepen zijn voor de ploeg? De toekomst zal het uitwijzen.

JdB Les Francophiles ging met een 5-3 overwinning terug naar Rotterdam. Maar als je de uitslagen van de verschillende partijen bekijkt, dan mogen we eigenlijk niet wanhopen. Bij 3 van de 8 partijen waren de verschillen heel klein en werd de winst gepakt, maar ook werd een partij met 11-13 verloren. Bij de resterende partijen was het verschil echter groter.

Ook deze keer ging LBF-3 met 7 personen de ontmoeting in. De eerste ronde doubletten werd verloren met 1-2.
Wim Hartman en Frans Dames hadden niets te vertellen in hun partij. Bij 0-10 scoorden zij gelukkig nog 2 punten, maar dat was het dan wel. Snel vergeten.
Peter Bisschops en Ineke Verbeek deden het een stuk beter, maar zagen uiteindelijk de overwinning toch naar de tegenstander gaan. Het bleef lang spannend en gelijk opgaand. De tussenstanden van 4-4, 7-7, 10-10 en 11-11 maken veel duidelijk. De laatste fase was echter voor de tegenstander, 11-13 verlies.
Chantal Ringma en Frans Snaar zorgden in een marathonpartij van 90 minuten echter voor 1 punt. 15 mènes duurde deze partij. Na 5 mènes was de tussenstand 8-0 voor LBF, maar een wissel bij de tegenstander zorgde voor een ommekeer in de partij. Na 14 mènes was de tussenstand 9-9. In de laatste mène pakte LBF de winst met 4 punten. Een zeer geconcentreerde Frans lukte het om zijn drie boules op de juiste plek te laten eindigen.

De tweede ronde tripletten eindigde in een gelijkspel.
Bij Peter Bisschops, Ineke Verbeek en Frans Snaar liep het niet naar wens. Bij een tussenstand van 0-9 kregen ze het eerste punt op het scorebord. Uiteindelijk ging de winst met 5-13 naar de tegenpartij.
Bij Wim Hartman, Nita Schutter en Frans Dames liep het in eerste instantie als een zonnetje en stonden na 3 mènes op een voorsprong van 8-0. Hoe het komt zal nooit duidelijk worden, maar de partij keerde en na 9 mènes was de tussenstand 10-10. Uiteindelijk ging de winst naar LBF met een score van 13-12.

Met een tussenstand van 2-3 zou de laatste ronde weer beslissend worden. Maar ook nu lukte dat niet. Ook deze ronde werd met 1-2 verloren.
Chantal Ringma en Frans Snaar konden het succes van de eerste ronde niet herhalen en gingen met 3-13 naar de kant. Nita Schutter en Frans Dames verloren met dezelfde cijfers, dus was daarmee het dagverlies duidelijk
Peter Bisschops en Ineke Verbeek pakten wel de winst in hun partij, maar moesten daarvoor alles uit de kast halen. De partij duurde 16 mènes en bleef gelijk opgaan. Uiteindelijk werd het 13-12.

Ook deze keer had het team het gevoel niet weggespeeld te zijn en dat er met een beetje geluk meer in moet zitten. In sommige partijen ging het geluk echter naar de tegenstander met bijvoorbeeld het verplaatsen van het butje. Dat zou ook een kwaliteit kunnen zijn, natuurlijk.
Maar dit was pas de 5e speeldag, er komen er nog 9. Als Covid-19 tenminste geen spelbreker gaat worden.
Op 20 november 2021 gaat het team naar Den Haag voor de ontmoeting met De Goede Worp 1.