NPC 2021: Midi 2 versus Lbf 3

 

Frans Snaar

Zaterdag 18 september was het dan eindelijk zover, de NPC startte weer, ditmaal met een uitwedstrijd tegen het tweede team van het Delftse Midi. Omdat bij Midi de kantineverbouwing nog niet was afgerond week men uit naar het terrein van Grand Cru ’82 in Leidschendam. Dat scheelde in elke geval enkele kilometers.

Het beloofde een prachtige dag te worden en dus trok het team bestaande uit Chantal Ringma, Peter Bisschops, Cees Vesseur, Gerard Arrachart 2, Wim Hartman en Frans Snaar naar Leidschendam. We werden er hartelijk ontvangen en al snel besloten de beide teamleiders om de partijen buiten te spelen, naast het gebouw (dus geen puinbak onder het zand…..).

In de eerste rond speelden Peter en Cees een puike partij, die weliswaar enige tijd in beslag nam maar wel in een 7-13 winst werd omgezet. In de “baan” ernaast speelden Chantal en Frans eveneens een prima partij, maar moesten toch hun meerderen erkennen in hun opponenten, 13-9. En bij Gerard en Wim liep het crescendo totdat de tegenstanders van spelers wisselden. Dat is nieuw in de NPC, tijdens een partij mag een speler worden gewisseld. Vanaf dat moment liep het voor Midi van een leien dakje en konden Gerard en Wim hun goede spel niet continueren, 13-11. Met een 2-1 achterstand de eerste rust in. In de schaduw werd een kopje soep en broodje genuttigd en al ras waren we klaar voor de tripletten partijen.

Cees, Peter en Wim legden hun tegenstanders hun wil op. Wim plaatste zoals we van hem kennen de boules op de but en als dat eens niet echt lukte zorgden Peter en Cees met hun ervaring voor de juiste boules op de juiste plaats. Gedecideerd werd de buit binnen gehaald, 8-13. Chantal, Gerard en Frans hadden iets minder geluk. Tot 5-5 ging het gelijk op, daarna liep Midi uit naar 10-5. Maar een perfecte mène van 5 punten bracht Lbf terug in de wedstrijd. Op 12-11 had Lbf enorme pech en kon de partij niet uitmaken, dat deed Midi een mène later wel, 13-12 verlies.

Geen alcohol in de tweede rust, betuttelend gedoe van de NJBB, maar het was wel enigszins van invloed op de laatste partijen. Cees en Peter konden hun goede spel uit de eerste twee partijen niet vasthouden en dolven met 13-3 het onderspit. De brandstof was op meldden beiden…. Ook bij Gerard en Wim was het over en uit, de opponent speelde te sterk en bij de Lbf-ers lukte vrijwel niets. Chantal en Frans hadden de langste partij, in het begin met 1-5 voor, later met 10-5 achter. De “over-mijn-lijk” mentaliteit van de Lbf-ers zorgde voor een mène van 5 punten. Erop en erover en met drie mènes van één punt werd het 10-13.

Een 5-3 verlies derhalve, maar we zijn niet echt weggespeeld. Je kunt wel merken dat we op een iets hoger niveau spelen dan we gewend zijn.

Cees en Gerard bedankt voor het invallen. Op naar de volgende NPC-zaterdag.