NPC 2021 voorbeschouwing

 

Frans Dames

Eindelijk is het is weer zo ver.

Na een periode zonder competitie van ongeveer 1½ jaar  gaat de Nationale Petanque Competitie (verder afgekort als NPC) weer van start.

Zaterdag 18 september 2021 gaat het allemaal weer beginnen en mogen we hopen dat de pandemie bedwongen is en de ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 dusdanig zijn dat we de competitie weer volledig kunnen uitspelen.

 

Les boules fleuries neemt dit jaar met drie teams deel aan de NPC. Dat is één team minder dan in de voorgaande NPC-editie. Dat komt door het samenvoegen van de teams LBF-1 en LBF-2.

 

Hoe ziet de samenstelling van de diverse teams eruit.

 

Team LBF-1 ziet er als volgt uit:

Marian Nederlof, Yvonne Heus, Bernadette Daniëls, Peter Balkenende, Peter Koome, Didier Hallard, Koos van Dijk, Ruud de Groot, Sjaak v.d. Geest, Hans v.d. Geest en Dirk Varkevisser.

Aanspreekpunt van dit team is Bernadette Daniels.

LBF-1 speelt in de 3e divisie in poule 3003 op landelijk niveau en kent de volgende tegenstanders:

Jeu de Boule Hillegom 1, Atlantic Boules 1, Sporting Badhoevedorp 1, De Spaanse Ruiter 1, De Boule de Boule 1, Les Mille Iles 2 en PUK 2.

Het is vooraf moeilijk in te schatten hoe de krachtsverhoudingen liggen, maar LBF-1 kent naar mijn mening voldoende kwaliteiten om zich goed staande te houden in deze poule.

In het verleden lag er door het sport-/c.q. prestatie gerichte beleid een zekere druk op het team, maar dat is losgelaten. Het plezier staat nu voorop. Maar ik schat zo in dat de individuele kwaliteiten en de wil om te winnen toch wel tot iets leuks kunnen leiden.

 

Team LBF-2 ziet er als volgt uit:

Gerard Arrachart 1, Marloes van der Berg, John de Bruin, Peter van Dijk, Leroy Dijkman, Jan Guldemond, George Lengers, Robert Loesberg, Taco Ringma en Wim Weyer.

Aanspreekpunt van dit team is Peter van Dijk.

LBF-2 speelt in de 4e divisie in poule 4006 op regionaal niveau en kent de volgende tegenstanders:

ACP Les Pointeurs 1, Waddinxveen JdB 1, MIDI 3, JBC Nieuwerkerk 1, JdB vereniging OSB 1, PV Gouda 2 en JBC Zoetermeer 1.

Ook hier geldt dat niet in te schatten is wat de kracht van de andere teams is, maar afgaande op de ervaringen van de voorgaande jaren zal het behoud van de plek in deze poule uiteindelijk een goed gevoel geven.

 

Team LBF-3 ziet er als volgt uit:

Frans Snaar, Peter Bisschops, Chantal Ringma, Ineke Verbeek, Leo Tijssen, Nita Schutter, Frans van der Kraan, Wim Hartman, Koos van Leeuwen, Rob de Kruijff en Frans Dames.

Aanspreekpunt  van dit team is Frans Dames.

Team LBF-3 heeft de afgelopen jaren diverse naamsveranderingen ondergaan (LBF-2 en LBF-4) en is door het samenvoegen van de teams LBF-1 en LBF-2 op plek 3 uitgekomen. In de voorgaande (niet afgemaakte NPC-editie) speelde het team in de 5e divisie, maar zijn nu zonder te spelen in de 4e divisie terecht gekomen en wel in poule 4005, ook op regionaal niveau. Daar krijgt het team te maken met de volgende tegenstanders:

Petangeske 3, JBC Nieuwerkerk 2, MIDI 2, L’Esprit 2, De Goede Worp 1, PV Gouda 1 en JdB Les Francophiles 1.

Ook hier zijn de krachtsverhoudingen onbekend, maar voor LBF-3 zou behoud van de plek in deze poule een mooie prestatie zijn.

 

Voor alle teams geldt echter dat plezier in het spelletje voorop moet staan, maar ik ben ook zo eerlijk om te zeggen dat goed spelen en winnen toch wel het plezier zal verhogen. Maar als de tegenstander gewoon beter is, dan hoeft niemand met een negatief gevoel naar huis te gaan.

 

Ik hoop dat de teams regelmatig van zich laten horen over de voortgang in de competitie.