Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Taco Ringma

 

LBF1 boekt grote zege in Alphen aan den Rijn

 

Na de “zwarte zaterdag”van 14 dagen eerder deze speelronde een (iets) betere balans met 1 winst, 1 gelijkspel en 2 verliespartijen.

Lbf1 was op bezoek in Alphen aan den Rijn bij ACP Les Pointeurs 1. Een oude rivaal, waar in de afgelopen decennia menig spannende strijd mee is uitgevochten. Voor de invoering van de NPC behoorden beide clubs elk jaar tot de top van de toenmalige afdeling. Na invoering van de NPC is bij met name de Alphenaren een ware leegloop ontstaan. Veel voormalige topspelers hebben hun vertrouwde nest verlaten en hun geluk elders gezocht. Hoewel ook bij Les boules fleuries sprake is van een nieuw vlaggenschip bleek deze zaterdag dat de verhoudingen heel anders zijn komen te liggen. Hoewel de uitslag wellicht verbloemd dat de thuisploeg sterke weerstand bood werd het uiteindelijk een 1-7 overwinning voor de Lissenaren. Een prima resultaat waardoor de ploeg voor de topposities mee blijft doen.

Lbf2 ontving Amicale boule d’Argent 2. Deze club heeft een grote vernieuwing doorgevoerd van haar teams. Het eerste team is inmiddels als titelkandidaat in de topdivisie actief met een team van nationale topspelers. Het voormalige 1e team is nu dit 2e team…..dat liet zich merken. Dit team speelt simpelweg onder hun niveau. Ondanks dat de spelers van Lbf2 zeker niet ontevreden hoeven zijn over hun eigen spel was het alsof in voetbaltermen een Champions League deelnemer op bezoek ging bij een amateurploeg. Zo bezien valt de uitslag van 2-6 ook nog mee.

Lbf3 speelde thuis tegen de buren uit Nieuw Vennep. De Spaanse Ruiter 2 kwam op bezoek. Lbf3 is nog altijd op zoek naar haar eerste zege van het seizoen. Door een 4-1 tussenstand leek het eindelijk zo ver te zijn. Helaas bleek niets minder waar. De uitslag werd toch nog 4-4.

Lbf4 speelde op zich in Roelofarendsveen tegen het 4e team van De Boel de Boule een prima partij. De spelers haalden over het algemeen hun niveau, en er werd duidelijk met plezier gespeeld. Dat er uiteindelijk met 6-2 werd verloren doet hier geen afbreuk aan. De opponent heeft simpelweg een team met meer talent, ervaring en kwaliteit. Onder meer de Nederlands jeugdkampioen tireren zit in dit team. Maar ook een aantal spelers die voorheen bij andere clubs (zie het verslag van Lbf1) in hogere teams uitkwamen. Dit team zou eigenlijk thuishoren in een hogere klasse.