Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Taco Ringma

 

In de 3e ronde van de Nationale Pétanque Competitie 2018-2019 kwamen alle vier Lbf teams in actie.

 

Lbf1 heeft een puike wedstrijd gespeeld tegen Les Mille Isle in Zuid Scharwoude. De eerste ronde doubletten werden alle drie gewonnen en dat is dan een heel lekkere start. De tweede ronde tripletten verliep iets moeizamer. Het gemengde team kwam moeilijk op gang, liep een flinke achterstand op, maar door tijdig een volgordewissel van spelers toe te passen werd alsnog de winst gepakt. Daarmee was ook direct een wedstrijdpunt veilig gesteld. Het 2e triplettenteam speelde weliswaar tegen de iets sterkere spelers van de tegenstander, maar was zelf slordig en onvoldoende gefocust en verloor daardoor deze partij met 9-13. In de derde ronde doubletten werd door een 13-0 overwinning van het team Van Dijk/Kramer de wedstrijd al snel in ons voordeel beslist. De andere partijen werd door sterk spel van het team Daniels/Balkenende eveneens winnend afgesloten, het 3e team Vastenhouw/van der Zwet speelde iets minder goed, had ook wat pech en moest daardoor een verliespartij incasseren. Met deze 6-2 overwinning blijft LBF1 in de 3e divisie ongeslagen bij de top 4.

 

Lbf2 ontving in de 4e divisie in eigen huis Midi3 uit Delft. De thuisploeg stond na de 1e speelronde voor met 2-1. De tweede ronde verliep echter zeer slecht. Beide partijen tripletten gingen naar de opponent, zodat met opeens een 2-3 achterstand had. Een spannende 3e ronde volgde, waarin uiteindelijk een 4-4 eindstand genoteerd kon worden. Hoewel de opluchting uiteindelijk overheerste een tegenvaller in een thuiswedstrijd.

 

Lbf3 speelde eveneens in de 4e divisie een uitwedstrijd in Hilversum tegen De Gooiers2. Daarmee ging men op bezoek bij de koploper in deze divisie. Wellicht hadden deze positie en de zeer overtuigende wijze waarop die was ontstaan in de eerdere speelrondes, een waarschuwing moeten zijn. Lbf3 kreeg in elk geval op geen enkel moment enig grip op de situatie. Na de eerste ronde stond het team 1-2 achter. Daarna ging het echter snel. Na ronde 2 was de strand 1-4. En ronde 3 maakte het verlies overtuigend 1-7. Een stand die De Gooiers2 ook al in een eerdere wedstrijd toonde. Er lijkt zich in deze poule daarmee al vroeg een titelfavoriet te tonen.

 

Lbf4 speelde al een week eerder in en tegen Jbc Vlaardingen3 in de 6e divisie. Na een zeer lastige eerste ronde werd met moeite een 1-2 achterstand bereikt. Bij de tweede speelronde leek dit omgebogen te worden, beide teams stonden ver voor in de tripletten. Helaas hield slechts 1 team dit vast. 2-3 achterstand. In de beslissende doubletten ronde werd al snel 3-3 bereikt via een zeer overtuigende 13-0 zege. De beide andere doubletten verloren echter, waardoor de confrontatie met 3-5 werd verloren.