Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Taco Ringma

 

Zwarte zaterdag voor Les boules fleuries

 

Op deze speeldag van de NPC waren kwaliteit en geluk niet aan de kant van de vier teams van Les boules fleuries. Alle teams verloren deze dag, en de meeste ook nog eens met grote cijfers.

Het eerste team was op bezoek in Gouda. Tegen PV Gouda 2 verliep de confrontatie in aanvang uiterst slecht. Lbf1 keek tegen een 3-0 achterstand aan. In de 2e ronde werden de kansen weer volledig in beeld gebracht, Lbf1 won beide partijen en kwam zodoende op 3-2 achterstand. Een prima uitgangspunt om nog minimaal een gelijkspel te halen. In een poging dat te forceren werden de teams voor ronde 3 veranderd ten opzichte van ronde 1. Helaas mocht het niet zo zijn. Slechts 1 van de 3 partijen werd gewonnen, en zodoende was het eerste verlies van het seizoen daar 5-3 voor PV Gouda2. Daarmee verliest Lbf1 ook nog eens haar 3e positie aan deze tegenstander.

Lbf2 mocht op bezoek bij Folâtre2 in Pijnacker. De nog ongeslagen Lissenaren reisden met vertrouwen naar de onregelmatig presterende thuisploeg. De accommodatie in Pijnacker is echter een lastige. De soort banen zijn moeilijk te bespelen, en bieden daarmee ontegenzeggelijk een thuisvoordeel. Echter, daar moet je als bezoekers mee om gaan. Na tussenstanden van 2-1 en 3-2 achterstand leek er niet veel aan de hand. In de spelersgroep sloop echter emotie, en onrust. Niemand leek grip te krijgen op de banen. De derde ronde, alles of niets! Het werd niets. Het werd zelfs 6-2 voor Folâtre2! Een uiterst pijnlijke nederlaag dus voor de nummer 3, die moet afwachten wat de uiteindelijke schade wordt ten opzichte van de nummers 1 en 2.

Lbf3 speelde thuis tegen Sporting Badhoevedorp 2. De ongelukkige thuisploeg kampt al het hele seizoen met een dubbel gevoel. Er wordt behoorlijk tot goed gespeeld, maar “het kwartje valt steeds de verkeerde kant op”. Ook deze dag werd de opponent tot het uiterste gedreven, maar, steeds op het cruciale moment wist Lbf2 niet te oogsten. De uiteindelijke uitslag valt extra zwaar, in eigen huis verliezen met 2-6 is een forse tegenvaller. De laatste plaats in de poule blijft daarmee zeker voor Lbf3, dat zich nu echt zorgen moet gaan maken over het behoud in deze klasse.

Lbf4, de ploeg die niet gelijk lijkt te kunnen spelen, ontving dit keer in eigen huis het combinatie team van Jeu des boules Hillegom2 en De Vaste Voet 1. Deze combi uit Hillegom en Sassenheim nam de Lissers letterlijk in een houdgreep. Het Lbf team gaf zichzelf achteraf een onvoldoende. 0-3 mag nooit gebeuren in de eerste ronde thuis. Hoewel de wedstrijden beter werden was het na ronde 2 zelfs 0-5. Spelers van de opponent benoemden “het zit ons ook wel heel erg mee” en inderdaad leek het alsof Lbf4 “Vrouwe Fortuna” ditmaal tegen zich gekeerd zag. De partij was dus al verloren voor ronde 3 aanving. Dat er uiteindelijk een 2-6 nederlaag ontstond was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Dit team kan haar aspiraties dit seizoen nu verder loslaten. Aangezien de 6e klasse de laagste klasse is zijn er geen degradatiezorgen voor deze middenmoter. De opdracht is nu er een leerjaar van te maken, te groeien als team, en vooral veel plezier te houden.