JdB Waddinxveen-1 – Lbf-3

 

Leo Tijssen

Op zaterdag 1 oktober moest Lbf-3 tegen Waddinxveen-1 en omdat deze verening geen binnenhal heeft moesten we uitwijken naar JBC Maasstad in Rotterdam. Het was de bedoeling dat we met zeven personen zouden afreizen, maar helaas kon Wim Hartman niet mee. We hebben toen samen besloten om met zes personen te gaan: Ineke Verbeek, Nita Schutter, Frans Snaar, Ruud de Groot, Chantal Ringma en Leo Tijssen.

Precies om 12 uur werden we welkom geheten en begonnen we aan onze eerste doubletten ronde. Ineke en Ruud stonden in no time voor met 8-0, maar toen de tegenstanders wisselden draaide ook de stand om en verloren ze hun partij met 8 – 13. Frans en Chantal slaagden er wel in om hun partij te winnen: 13-11. Nita en Leo hadden wat meer tijd nodig, maar wonnen uiteindelijk ook hun partij met 13-11. Tussenstand 2-1 voor ons, lekker om mee te beginnen.

Na de lunch met een lekker kopje soep begonnen we aan de tripletten ronde. Chantal, Frans en Ruud gingen er als een haas vandoor, binnen no-time wonnen ze met 13-2. Nita, Ineke en Leo hadden wederom meer tijd nodig, maar na een onverwachte vijfklapper gingen ze vol voor de winst 13-4. Tussenstand 4-1, nog één partij winnen en de volle winst zou mee terug gaan naar Lisse.

Om de winst “zeker” te stellen overlegden we wat de beste opties waren. We besloten één zo sterk mogelijk doubletten koppel te formeren, Ruud en Leo. Nita en Ineke en Chantal en Frans speelden uiteraard ook voor de winst, maar het liep allemaal niet zo lekker meer, of dat nu vermoeidheid was of de tegenstander ging er vol voor na 2 verloren tripletten, ik weet het niet. Ineke en Nita en Chantal en Frans  hadden helemaal niets in te brengen en verloren hun partijen met 4 -13. De druk was al hoog voor Ruud en Leo en werd door de snelle andere partijen alleen maar heviger. Na een gelijk opgaande strijd tot 8-8 bleken de mannen over voldoende karakter te beschikken en trokken de winst naar zich toe, 13-8.

 

De winst voor Lbf-3 was binnen, zwaar bevochten. Een teamschotel na afloop en moe maar voldaan huiswaarts.