Lbf-3 – ACP les Pointeurs-2

 

Frans Dames

Om met de deur in huis te vallen, eindelijk is het dan toch weer een keer gelukt om in ons eigen boulodrôme een overwinning te boeken.

Het was al weer enige tijd geleden (10 december 2022) dat het team met één punt naar huis kwam. De vier ontmoetingen die daarop volgden leverden alleen maar nederlagen op en daardoor bivakkeerde het team in de onderste regionen van poule 4008. Om de doelstelling van handhaving te halen, moesten vandaag toch punten gescoord worden. En dat lukte. Een 5-3 overwinning was het resultaat. Maar het was een narrow escape.

Waar Lbf-3 in de poule van 7 teams op de 7e plaats stond met 5 punten, stond de tegenstander op plaats 5 met 6 punten. Dus de verschillen waren klein. De uitwedstrijd leverde toentertijd een 1-7 nederlaag op, dus er waren duidelijk revanchegevoelens.

Het team bestond deze dag uit: Wim Hartman, Nita Schutter, Ineke Verbeek, Hans van der Geest, Dick Kortekaas, Hans Hoejenbos en Frans Dames. Je ziet het goed, er staan 2 namen in die normaal niet tot het team behoren, maar door allerlei omstandigheden waren er personele problemen, die echter zeer naar tevredenheid opgelost werden door Hans Hoejenbos en Dick Kortekaas, met dank.

Gekozen werd voor vak A, zeg maar de banen 1 t/m 5. Het is altijd maar afwachten of wat dat betreft de juiste keuze gemaakt wordt.

De 1e ronde van 3 doubletten partijen eindigde met een 2-1 voorsprong. Nita en Hans H hadden al snel een goed ritme te pakken en liepen zonder problemen uit naar 8-0. In de volgende mène stribbelde de tegenstander nog even tegen met 3 punten, maar daarna werd de partij resoluut uitgemaakt. Eindstand 13-3. Het 1e punt was binnen. Wim Hartman en Dick Kortekaas `gingen op eenzelfde voortvarende manier van start en liepen uit naar een 9-0 voorsprong. Daarna verliep het iets moeizamer en begon de tegenpartij ook punten te scoren. Bij een tussenstand van 12-9 wist het Lbf-team de partij tot opluchting van iedereen toch te beslissen. Eindstand 13-9. Het 2e punt was binnen. Ineke en Hans G hadden echter meer moeite in hun partij. Ze hebben even kunnen genieten van een voorsprong van 4-0, maar toen was de koek op. Het werd daarna een “two-mans-show” van de tegenstander die 13 punten achtereen scoorde. Dus een 4-13 nederlaag voor het Lbf-team. Maar toch ging iedereen met een goed gevoel de pauze in.

De 2e ronde van 2 tripletten partijen ging volledig naar Lbf. Dat leverde een tussenstand op van 4-1. Nita, Hans H en Dick lieten geen spaan heel van hun tegenstanders en sloten de partij af met 13-0. Je kon duidelijk zien dat dit drietal vaker met elkaar gespeeld had. Ineke, Hans G en Frans hadden ook weinig moeite met de tegenstander en boekten een regelmatige overwinning van 13-3.

Wat een weelde was het om te constateren dat het dag resultaat al minimaal een gelijkspel zou opleveren. Maar dat werd niet het uitgangspunt.

Voor de 3e ronde van 3 doubletten partijen werd weer gekozen voor de opstelling van de 1e ronde. Succes verzekerd zou je denken. Edoch, dat liep even anders. Het overtuigende spel van Nita en Hans H uit de 1e ronde was weg. Het lukte niet om ook maar 1 punt te scoren. De wissel van Hans H met Frans bij een stand van 0-10 leverde ook geen succes. Het team bleef puntloos. Wim en Dick haalden in hun partij ook niet het niveau van de 1e ronde. Bij een achterstand van 3-10 wisten ze nog een keer 5 punten te scoren, maar daar bleef het ook bij. 8-13. Dan wordt het nog spannend en was alle hoop gevestigd op Ineke en Hans G. Dat zag er aanvankelijk hoopvol uit met een 9-0 voorsprong in mène 4. Maar zie. Na mène 7 stond er een tussenstand van 9-9 op het scorebord. Het was bibberen voor de mensen langs de kant en misschien ook wel voor de spelers. Maar die hoofden bleven koel. De partij werd met 2 keer 2 punten binnengehaald. Eindstand 13-9. Luid gejuich voor de dag overwinning van 5-3.

Misschien dat dit de opmaat is naar het behalen van de doekstelling, handhaving. Het team zit nu even in de wachtkamer. De volgende ronde is het team vrij en zijn we afhankelijk van de resultaten van de directe concurrenten. Op 15 april 2023 moet de handhaving gestalte krijgen tijdens een thuiswedstrijd tegen directe concurrent MIDI-3. Ongetwijfeld volgt hier ook weer een, naar wij hopen, positief verslag van.