Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

 

Cees Vesseur

Beste boulers,

Tijdens het passeren van het mededelingenbord in de gang wierp ik elke keer weer een blik op de inschrijflijst van het ontmoetingstoernooi; het liep niet erg storm, jammer en wat kan je daar aan doen vroeg ik me af en wees de mensen er maar op van “joh, heb je al ingeschreven” hopend dat ik ze kon motiveren.

Uiteindelijk stonden er 32 ingeschreven, erg magertjes, maar het is niet anders en misschien komen er op de avond nog wel wat bij troostte ik mezelf. Het werden er 36, het zal wel met het weer te maken hebben of de winter spelen. Toch hoop ik dat de aantallen weer gaan aantrekken, want hoe meer zielen des te meer vreugd. Het is een leuk, gezellig en ongedwongen avondje uit waar ontmoeten centraal staat.

Zo ook deze avond, de mensen hadden er zin in en al snel konden we beginnen met de eerste ronde. Al kijkend naar de boulers zag ik er leuke partijtjes bij waar het er echt om ging om puntje voor puntje en wie met de eer mocht gaan strijken. Zo af en toe zag ik ze naar de klok kijken alsof ze dachten “Red me” en “Laat de gong a.u.b. gaan”.

In de kantine was Thomas druk bezig om van alles klaar te zetten, de koffie stond lekker te geuren in de pot, glaasjes wijn werden al klaar gezet om de doorstroom zo zoveel mogelijk te bevorderen, kaas, worst en komkommer werden mooi gedrapeerd op een schaal. Ja laat dat maar aan Thomas over. Super.

De prijzentafel is weer rijk gevuld door Elly, met prachtige potjes narcisjes, en als bijna vanzelfsprekend stonden er ook weer prachtige lelies geschonken door de Firma Imanse, geweldig hoor!

Er was ruim genoeg ingekocht, zodat er door de niet al te hoge opkomst wat bolletjes over bleven, wat weer ruimte gaf om deze te verloten, zo had iedereen nog eens een kans iets te winnen. Al met al weer een geslaagde avond. En nu weer uitkijken naar de volgende keer

Noteer deze avond alvast in je agenda: 30 MAART

Maak me blij en kom in groten getale, ruimte genoeg, gezelligheid en speelgenot in overvloed. Tot dan……

 

De uitslag:

Rang Naam Winst Verlies
1 Jan Weijers 3 27
2 To Dijks 3 24
3 Jan Vuijk 3 23
4 Koos van Dijk 3 21
  Bert van der Poel 3 21
6 Michael Voorn 3 10
7 Nettie Veth 3 7
8 Peter Balkenende 2 19
9 Alie Bisschops 2 14
  Leo Tijssen 2 14
11 Anda van der Haas 2 11
12 Gerard Arrachart 2 6
  Gerard Koomen 2 6
14 Peter van Dijk 2 5
15 Ria Borghols 2 3
16 Margriet van Dijk 2 2
17 Ger van Veen 2 -7

Hierna volgen 14 met 1, en 5 met 0 gewonnen partijen