Herken je deze personen, mei/juni 2023

 

Co de Graaf

De bruid en bruidegom op de foto van mei/juni zijn Marianne en André Distelbrink. Uit de goede inzendingen werd, door de barvrijwilliger van dienst, het briefje van Rob van der Zwet getrokken. Gefeliciteerd Rob met de gewonnen koffiekaart!!

 

Voor de nieuwe leden willen Marianne en André zich nog even kort voorstellen:

 

 

Wij zijn Marianne en  André Distelbrink. De foto is genomen op het stadhuis van Leiden in 1967. Wij hebben eerst in IJmuiden gewoond en zijn  later naar Lisse verhuisd. Dat kwam mooi uit, want Lisse ligt centraal tussen Leiden en Amsterdam, waar toen onze (groot)ouders woonden.

André heeft in het onderwijs gezeten en Marianne heeft in de bollensector gewerkt.

Na onze pensionering in 2002 en 2003 zijn we lid geworden van LBF. André werd door de oprichter Bram Borsje gevraagd om zijn opvolger als voorzitter te worden. Hij heeft dit 11 jaar gedaan. Tijdens zijn bestuursperiode zijn we vertrokken van de nood-accommodatie op Ter Specke en is het boulodrome gebouwd.

Wij hebben jarenlang de prijzentafel voor de toernooien verzorgd. De prijzen kwamen overal vandaar, o.a. van de plaatsen waar we op vakantie gingen, zelfs uit het buitenland. Na dit vele jaren gedaan te hebben gaven dit stokje over aan anderen.

Momenteel houden we ons bezig met het Eeuwige Roemtoernooi. Wij waren van mening dat er doordeweeks overdag geen toernooien gehouden werden. Natuurlijk kan men volop vrijspelen, maar een leuk toernooitje is toch even iets anders. Hierbij komt dat diverse (oudere) leden niet graag meer ’s avonds de deur uitgaan. Daarom zijn we aan het Eeuwige Roemtoernooi begonnen. We hebben de indruk dat het in een behoefte voorziet.  We hebben nu ook hulp gekregen van Lucia om de grootste drukte op te vangen.

Nagelnieuw is het Tombolatoernooi. Ook dit is een overdag-toernooi. Je weet dan niet van te voren welke spelvorm je gaat spelen. Ook hier is het toernooi belangrijker dan de prijzen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ook voor dit toernooi genoeg belangstelling is.

Maar dat zien we nog wel……..

De nieuw te raden foto: