Kom Mee toernooi

Margreeth van Oort

Velen hadden gehoor gegeven aan de oproep van LBF-leden om mee te doen. En zo speelden er deze compleet verregende avond 22 teams. Binnen. Ja binnen, want onze vereniging is gezegend met 18 binnenbanen. Dat was een mooie eyeopener voor een aantal aspirant leden. Je weet maar nooit…

De stemming zat er al vroeg in. Frans Dames had er de grootste moeite mee om aandacht te krijgen, zelfs met hulp van de geluidsinstallatie. De sfeer van de hele avond was daarmee wel gezet: het was gezellig, sportief en uitnodigend.

Frans, die samen met Ruud de Groot de regie over dit toernooi had, legde de spelregels van vanavond uit. Er werden drie partijen van drie kwartier gespeeld. De tegenstanders en de baan werden aan de hand van de bekende blokjes bepaald.

In het kader van dit verslag kan natuurlijk niet alles beschreven worden, maar enkele zaken sprongen er uit:

  1. In de eerste plaats dat Piet van Berkel z’n halve familie had opgetrommeld. Nou ja, een kwart: dochter, schoonzoon, kleinzoon en Paul Meeuwissen die volgens Piet als 2e keus mee mocht doen.
  2. In de tweede plaats dat Leroy Dijkman zeer op dreef was met zijn tirer au but waardoor de ballen twee banen verderop om je enkels vlogen.
  3. En in de derde plaats: onderschat nooit introducees die (naar waarheid, dat wel) zeggen alleen maar op de camping wel eens te boulen. Je kunt ongenadig klop krijgen van zelfs de meest vriendelijk ogende dame!

Om 22.45 uur werd de laatste boule geworpen en gingen Frans en Ruud aan het rekenen. De rest begon enthousiast aan de nabespreking. Daarbij zeer geholpen door het gelukkigste stel van de barbediening, Ellen en Freek.  

Het team Leroy Dijkman / Bryan Griekspoor werd met afstand eerste, team Yvonne Heus / Marian Roozen tweede en Peter Koome met dochter Malu derde. Zij ontvingen een uitgebreid assortiment noten en zoutjes van het Smaakhuis. Daarnaast werden er nog acht cadeaubonnen verloot onder de introducees.

Een welgemeend applaus als dank voor Frans, Ruud, Ellen en Freek markeerde het slot van deze leuke avond.

 

De uitslag:

RangNaam Lbf-lidNaam Introducé(e) WinstSaldo
1Leroy DijkmanBryan Griekspoor331
2Yvonne HeusMarian Roozen319
3Peter KoomeMalu Koome214
4Peter DijkmanLucinda214
5Didier HallardJeff Hallard29
6Piet van BerkelHenriette Weijman29
7Leo TijssenMart Roosen27
8Riekie van LeeuwenSam van Leeuwen24
9Jerry PattikawaJeffrey Pattikawa24
10Jan van MarwijkChrista de Ridder2-1
11Rob de KruijffTon Lijdens2-2
12Marcel JelierseAnore van Kampen2-4
13Willy van LeeuwenElmar Brocken14
14Wim WeijerSjoerd Vrijburg1-6
15Ben DurieuxRia Durieux1-6
16Jan WeijersCock Weijers1-10
17Ron HeusRene Kortekaas1-12
18Margreeth van OortIet Bok1-21
19Paul MeeuwissenSander Weijman1-23
20Hans BoezaardKoos Vooys0-7
21Paula MeeuwissenAnneke Boekel0-9
22George LengersRika Leuven-Lengers0-14