Lid van de Nederlandse Jeu des boules bond

Kees van Ruiten

 

Met tweeëntwintig teams was het “Lisse Open” toch enigszins matig bezet in vergelijking met vorig jaar, maar het plezier en de inzet van de aanwezige teams was er zeker niet minder door. Sterker nog, er werd fel gestreden voor elk punt; wat ook zeker lukte bij vele teams waarvan je dat niet zo maar verwachte. Hierbij heb ik het dan even over de teams van Lbf, wat niet weg neemt dat de combiteams en de buitenteams hier niet voor onder deden.

Na twee voorgelote ronden werden drie poules gemaakt. Hierbij bestonden de A- en B-poule uit acht teams, die via het afvalsysteem een winnaar zouden opleveren. In de C-poule waren de overige zes teams onder gebracht en speelde men via drie voorgelote partijen voor de titel in deze poule.

In de A-poule waren toch wel de sterkste teams vertegenwoordigd, dat een ieder van elke tegenstander kan winnen weten we; wat na de eerste speelronde in die poule de vier sterkste teams opleverde evenals in de B poule.

De verliezers van de eerste ronde speelden verder in de A- en B-complementair om de troostprijzen, waar het zeker niet minder fel aan toe ging dan in de andere partijen.

In de A-poule wisten Carl Romijn en Ruud Kramer uiteindelijk samen met Fred Lagerwaard en Arnold Steiger door te dringen tot de finale. Zij konden zich opmaken voor de strijd wie het “Lisse Open” dit jaar op zijn naam kon schrijven. Na een ware climax in de laatste mêne, waarbij de but werd weggeschoten naar ruim achttien meter, moesten nog simpel twee punten gemaakt worden. In de A-complementair wisten Teus van der Tonnekreek en Rob Schouten de eerste prijs op te strijken.

In de finale van de B-poule waren Yvonne en Ron Heus een maatje te groot voor Cock Zandvliet en Ger van Klink. Hier werden Taco Ringma en Frans Snaar netjes derde. In de B-complementair speelden Frans van der Kraan en Kees van Ruiten zich met goed spel naar de eerste plaats door Michiel Stoop en Peter Balkenende en Sjaak van der Geest en Leo Tijssen te verslaan.

In de C-poule waren Wim Hartman en gelegenheidsmaatje Willem Steenbergen te sterk voor de andere vijf teams.

Onder de bezielende leiding van Marian Nederlof verliep de dag vlotjes en ging een ieder na de prijs uitreiking tevreden huiswaarts.

 

De uitslag:

A-poule
1 Carl Romijn Ruud Kramer
2 Fred Lagerwaard Arnold Steiger
3 Rajen Koebeer Bert van Dijk
4 Ruud de Groot Rob van der Zwet
A-poule compl.
5 Teus van der Tonnekreek Rob Schouten
6 Ruud Derks Marco Termaat
7 Peter Koome Hans van der Geest
8 Gert van Helden Dirk Mulder
B-poule
1 Yvonne Heus Ron Heus
2 Cock Zandvliet Ger van Klink
3 Taco Ringma Frans Snaar
4 Marloes van den Berg Leroy Dijkman
B-poule compl.
5 Frans van der Kraan Kees van Ruiten
6 Leo Tijssen Sjaak van der Geest
7 Michiel Stoop Peter Balkenende
8 Ina Arrachart Gerard Arrachart
C-poule
1 Wim Hartman Willem Steenbergen
2 Henk Stakenburg Tarik Baali
3 Marco de Vogel Doortje Kuiper
4 Nita Schutter Frans Dames
5 Michael Voorn Kees van de Woude
6 Rina Weijers Dick Weijers