Ontmoetingstoernooi februari

 

Cees Vesseur

Vandaag schrijf ik m’n verslag van deze avond eens niet van achter de schrijftafel, maar van achter de bar. Dat is toch weer een andere blik op de avond. De leiding van vanavond is in handen van Ruud en Rob. Ruud doet dit voor het eerst en dat gaat hem goed af. Helaas is de opkomst niet zo groot met 29 deelnemers, maar niet getreurd: evengoed een leuke avond. De sfeer zit er al snel in, net als altijd.

Vanuit de bar zie ik een lange tafel klaar staan met mooie prijzen en ik hoor al mensen zeggen: “Oh, allemaal weer eens prijs”, maar helaas, dat is niet het geval. Deze mooie prijzen zijn bestemd voor morgen, want dan hebben wij het traditionele Krokustoertoernooi. Maar evengoed komen de mensen vanavond niets te kort, want ze worden goed verzorgd met hun natje en droogje. De heerlijke hapjes zijn weer klaargemaakt door Nel en Frans Arrachart.

Tussen de afwas en het opruimen door, heb ik toch nog even tijd om zo af en toe de hal in te lopen om te kijken hoe er gespeeld wordt en dat is altijd leuk om te zien. De één lekker ontspannen en is er vooral voor de gezelligheid en de ander weer wat meer gespannen, want die wil ook wel graag winnen.

Maar hoe dan ook, speel vooral zoals je het liefst doet, maar vergeet natuurlijk niet dat je met elkaar speelt. Help eventuele nieuwe leden met technische en tactische tips om het spel leuker te maken.

Ik zie verschillende partijen waar toch de gezelligheid voorop staat en dan maar knallen met die ballen! Leuk ook om te zien dat sommige ‘betere’ spelers toch moeite hebben met de echte recreanten. Ja, ik weet dit maar al te goed, je kunt je er lelijk op verkijken. In plaats van dat je denkt: ‘kat in ’t bakkie’, kom je van een koude kermis thuis, want de recreatieve speler was toch beter dan je dacht. Dus reken je nooit vooraf rijk!

De avond verloopt voorspoedig en alles loopt op rolletjes, ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. Nu maar kijken wie er als eerste uit de bus komt. Leuk is het wel, dat deze avonden vaak verrassende uitslagen opleveren en dat het niet altijd één van de ‘betere’ spelers is die wint. Soms zelfs een nieuwkomer, dat vind ik echt gaaf. Nou, ik denk dat ik weer genoeg aan het woord ben geweest.

Achter de bar vond ik het ook wel gezellig. Ik kijk naar de schalen met hapjes, zal ik alvast wat pikken? Ziet er zo lekker uit..! Nee, niet doen Cees, even je geduld oefenen. Beste mensen, bedankt voor deze leuke avond, alhoewel ik de volgende keer wel hoop dat er meer inschrijvingen zijn!

 

De uitslag

RangNaamWinstPunten
1Wim Roeloffs326
2John de Bruin39
3Paul Meeuwissen216
4Ben Durieux214
5Wim Hoogendoorn211
6Koos van Dijk210
7Harry van de Loo26
8Alie Bisschops25
Hein Stam25
Hans Boezaard25
11Didier Hallard21
12Willemien van de Loo2-1
13Lily van Biezen2-3
14Leo Tijssen19
15Marcel Jelierse11
16Hans Strang10
17Cees van Biezen1-1
18Aad Duineveld1-5
19Jan Weijers1-7
Klaas Tanis1-7
21Piet van der Voet1-8
Leroy Dijkman1-8
Margreeth van Oort1-8
24Jan Vuijk1-11
25Jan van Marwijk1-12
26Margriet van Dijk1-16
27Willy van Leeuwen1-19
28Jos de Bruin0-7
29Ineke de Bruin0-17