Tridotet toernooi

 

Bernadette Daniels

19 april 2024. Tijd voor het jaarlijkse Tridotet toernooi.

6 Teams met ieder 6 spelers:

  • De Vroege Vogels
  • De Laatbloeiers
  • Les Faucons Fleuries
  • Het College
  • 6 Tinten Grijs
  • Dik Voormekaar

Iedereen was keurig op tijd aanwezig, nog even snel een koffietje of theetje voordat  de voorzitter, Rob van de Zwet, de avond opende met de vraag om een minuut stilte ter nagedachtenis aan Marjo Turnhout die eerder deze week was overleden.

Na de minuut stilte nam André Distelbrink het woord over. Net zoals voorgaande jaren had hij weer goed zijn best gedaan om een mooi speelschema te maken. Er werd begonnen met tripletten. Iedereen had er zin in en was er klaar voor. Sportvrienden, kameraden of partners, het maakte opeens niet meer uit. We waren opeens tegenstanders die er alles aan deden om de overwinning te pakken.

Na de tripletten was er tijd voor een drankje voordat de fluit van André weer klonk om met de doubletten te starten. Er werd weer getost en iedereen snelde weer naar de gekozen baan. Wederom zaten er spannende wedstrijden bij en degenen die het eerst klaar waren moedigden vol overgave hun teamgenoten aan die nog aan het spelen waren.

Voordat er met de tête-à-tête partijen werd gestart was er weer tijd voor drank en een heerlijk hapje verzorgd door Marianne en Ellen,  die deze avond kantinedienst draaiden. André had nog een verrassing in petto. Degene die de toss had gewonnen moest een bordje pakken met het nummer van de baan erop. Allemaal evenveel kans om op de favoriete banen te spelen.

6 Tinten grijs, bestaande uit Frans Dames, Wim Weijer, Gerda Warmerdam, Leo Tijssen, Hans Hoejenbos en Peter Koome ging er met de winst vandoor. Goed gedaan! Zij ontvingen de wisselbeker en allemaal een doosje bonbons.

Het was een gezellige, goed georganiseerde avond. Hulde aan André, Marianne en Ellen die voor het bakken van de bitterballen, die niet aan te dragen waren, nog hulp kregen van Freek.

Voor mij persoonlijk was het de eerste keer dat ik aan het Tridotet toernooi meedeed, maar zeker niet de laatste keer.

 

De uitslag

6 Tinten Grijs 8 11
Het College 7 27
Vroege Vogels 6 12
Les Faucons Fleuris 5 -27
Dik Voormekaar 4 -2
Laatbloeiers 3 -21