2022 Zomaer toernooi

 

Frans Snaar

Het Zomaer (‘n) toernooi was dit jaar niet al te druk bezet, het blijkt een trend te zijn, andere verenigingen hebben eveneens “last” van matige bezettingen van de toernooien. Of ze nu binnen de club zijn, dan wel spelers van buitenaf aan moeten trekken, het maakt niet echt uit. 

Desalniettemin was de stemming onder de aanwezig spelers opperbest. Debet daaraan waren de zon en het sportpark. De regie was vandaag in handen van Ron en Nita. Nadat een ieder was ingeschreven en de koffie achter de kiezen had opende Ron het toernooi en kletterden de boules over de vrij harde banen. Nauwelijks enige beschutting tegen de zon, maar daar waar het kon speelde zich een partij af. Anderen maakte het niet uit of de zon prikte of niet, pet op en gooien die boules! Zoals te doen gebruikelijke op dit soort toernooi, vijf partijen voorgeloot, was de ene partij na een half uurtje gespeeld, terwijl er ook  partijen van rond de twee uren bij zaten. En dan is het lang wachten voor de komende tegenspelers. Maar de geroutineerde toernooitijgers zijn hiermee bekend en wapenen zich ertegen.

Doorgaans waren de partijen redelijk in evenwicht, er moet natuurlijk altijd een winnaar zijn. Maar 13-10 klinkt toch anders dan 13-1, hoewel het slecht een 0 scheelt…. Na drie partijen werd “het kaf toch wel van het koren” gescheiden. Er kwam enige tekening in de tussenstanden. Dat betekende uiteraard voor degenen die nog kans maakten op de titel de concentratie op peil houden, voor hen die geen kans meer maakten was het zaak toch goed partij te blijven geven.

Er waren nog aardig wat kanshebbers op de titel, dus was alle concentratie nodig om de komende partijen tot een goed einde te brengen. En dat bij steeds warmere temperaturen met een prikkend zonnetje op de kop. Het bleef spannend tot het einde, maar uiteindelijk bleek de zege voor het koppel Tino en Zaki. 

Voordat Ron aan de prijsuitreiking begon kenden de concurrerende spelers de eindstand al en met een brede smile werd het door Ron gebrachte nieuws aanvaard. Een voor een maakten de teams de gang richting de prijzentafel. Niet iedereen had een prijs, dus sommigen waren al huiswaarts gegaan. De kanshebbers bleven uiteraard en maakten het op het terras nog even gezellig met elkaar.

Zo rond 18:00 uur werd het snel rustig op het complex. Het was weer een prima verlopen toernooi.  

 

Uitslag

[table “136” not found /]