Koningsdag toernooi

 

Frans Snaar

De weerberichten fluisterden ons in dat het wel eens een aardige dag kon gaan worden, de laatste tijd is het koud en nat geweest. En met de verjaardag van “onze Willem” mocht het toch wel eens wat warmer gaan worden. Toch stond er nog een dun windje, maar ‘s middags werd het, zeker uit de wind, bijzonder aangenaam.

34 teams hadden zich opgegeven, wedstrijdleiders Ron en Rob hadden ze keurig verdeeld in twee poules, waardoor de ingeschatte onderlinge verhoudingen enigszins gelijk werden getrokken. Nadat iedereen zich had gemeld aan de wedstrijdtafel en het verschuldigde inleggeld was voldaan opende Ron om 13.00 uur exact het toernooi. Alie en Freek startten met de afwas, nadat ze vrijwel iedereen hadden voorzien van wat vocht. 

Drie partijen zouden worden gespeeld en voor het eerst dit seizoen was het op de buitenbanen, heerlijk. De zon scheen als vanouds, de temperatuur was aangenaam, de spelers hadden er zin in, dus alles was in stelling gebracht om het een plezierig toernooi te laten worden. Maar nu die verdraaide boules nog in de juiste richting werpen en laten eindigen bij het but. De banen waren veel stroever dan binnen, het vereiste enig aanpassingsvermogen aan de spelers. Maar allengs ging het beter en vonden de boules hun weg. 

Zoals gebruikelijk vonden de eerste partijen met een twintig minuten hun einde, aan de andere kant duurde het ook wel nagenoeg een uur om de tegenspelers onder de duim te krijgen. Maar niemand vond het een straf om op het warme terras, uit de wind, een bakkie of borrel te nemen; hier en daar werd zelfs geluncht. De wedstrijdleiding had geen haast, de kantine-inkomsten zijn ook belangrijk….

Terwijl de rekenmeesters na drie partijen de stand van beide poules opmaakten, was het bijzonder gezellig op het terras. De maatjes hadden elkaar gevonden, de (sterke) verhalen vlogen over en weer en de drankjes wisten hun weg wel te vinden. Totdat Ron vond dat het welletjes was en enkele minuten inbrak op de gezelligheid. Allereerst bedankte hij Alie en Freek en ook Leonie die voor de mooie prijzentafel had gezorgd. Daarna riep hij de spelers naar de prijzentafel om iets leuks uit te zoeken. Dat uitzoeken liep doorgaans gesmeerd en zo kwam eenieder tevreden naar buiten. Nog een laatste afzakkertje en tegen zessen was het terras ontdaan van mensen.

Yvonne en Didier

Doreen en Cecilia

 

 

De uitslag

A-poule

RangNaamNaamWinstSaldo
1Didier HallardYvonne Heus323
2Leroy DijkmanBart Varkevisser319
3Teun van OijenArie van Oijen216
4Koos van DijkMargriet van Dijk213
5Bernadette DanielsPeter Koome24
6Lex BezemerPeter Dijkman23
7Wim RoeloffsFrans van den Dam22
8Gerard ArrachartIna arrachart20
9Peter van der LaanPeter Bisschops16
10Jan Vreedenburgh Michael Voorn13
11Rob van der ZwetJeanneke van der Zwet1-8
12Dick KortekaasRob de Kruijff1-10
13Jerry PattikawaTaco Ringma1-14
14Willy van LeeuwenJohn de Bruin 1-17
15Marinus HendriksIngrid Hendriks0-19
16Jacqueline VreedenburghCarl Romijn0-20

B-poule

RangNaamNaamWinstSaldo
1Doreen de WildeCecilia Kaandorp317
2Ad van der GeestGe van Willigen310
3Jeroen HennekeNicole Henneke213
4Frans SnaarLucia Snaar211
5Nettie VethArie Imthorn28
6Frans ArrachartNel Arrachart27
7Ria van KesterenJoke van der Zijden27
8Joop van der GeerMarijke van der Geer24
9Leo KleijhorstLia Kleijhorst23
10Ingrid RoubosJantje de Boer13
11Coby van der WielTo Dijks10
12Hans RoubosDick de Wilde1-1
13Robert LoesbergMarga Loesberg1-4
14Lenie van den BurgGerard van den Burg1-13
15Maik HennekeMathijs Bartels1-13
16Riekie van LeeuwenHannie Reinders1-14
17Theo IdecoRita Ideco0-17
18Harry ClemensJoke Clemens0-21