Kom Mee toernooi

 

Rob de Kruijff

Doe mee met het Kommee toernooi! Dat zou het motto kunnen zijn. Dit leuke toernooi is ook bijzonder. Het bijzondere is dat je samen met een familielid, vriend(in) of kennis, het opneemt tegen een ander team in een soortgelijke samenstelling. Er doen mensen mee die enkel op de camping wel eens een balletje gegooid hebben tot een heuse Nederlands kampioen! Dit schept een speciaal sfeertje, waarbij ook ruimte is voor nuttige tips van de meer ervaren speler en minder gespannen spelsituaties voorkomen dan soms in een gewoon toernooi. De instelling van de deelnemers varieert van ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ tot stiekem toch gaan voor de winst..!
Afgelopen vrijdagavond was het weer ‘Kommee’, voor de tweede keer dit jaar. Er hadden zich 24 teams gemeld. Er werden drie partijen gespeeld van ongeveer 45 minuten. De eerste ronde werd geloot door Ron en Frans, die de leiding hadden deze avond. De volgende ronden werden ingedeeld naar ‘in het verleden behaalde resultaten’. Tussen de partijen door werd er, onder het genot van een hapje en een drankje, gezellig nagepraat over de verrichtingen en natuurlijk ook over andere zaken. Soms moest vastgesteld worden dat het toch nog niet zo eenvoudig is om de boule daar te krijgen waar je hem graag zou willen hebben. Daarnaast werden de prestaties van sommige ervaren spelers met bewondering gememoreerd.
Na het fluitje voor het einde van de laatste ronde kon de totaalstand worden opgemaakt. Er waren 3 teams met 3 gewonnen partijen. Het was duidelijk dat dit de top3- van de avond was. De winnaars waren Gerrit en Marco Segers, gevolgd door Dennis Bakker en Nils Visser op de tweede plaats en Hans en Co van der Geest op plek 3.
Zij mochten als eerste een prijs uitkiezen van de weer uitstekend door Leonie verzorgde, gevarieerde prijzentafel. Daarna mochten de overige deelnemers in volgorde van klassering eveneens een prijs uitzoeken. Het was ‘iedereen prijs’ vanavond.
Het bleef nog even gezellig onder de parasols van ons mooie complex en de schaal met hapjes kwam nog weer eens langs. Met dank aan de medewerkers achter de bar! Het was weer een geslaagde avond!

 

De uitslag:

RangLbf-lidIntroducéWinstSaldo
1Gerrit SegersMarco Segers330
2Dennis BakkerNils Visser329
3Hans van der GeestCo van der Geest324
4Didier HallardDavid Lemaire217
5Yvonne HeusConny van Stijn215
6Leroy DijkmanBryan Griekspoor212
7Willem LigtenbergJaap2-1
8Arie BalkenendeNico te Water2-2
9Piet van BerkelSander Weijman2-3
10Ruud de GrootRon Groen2-4
11Nettie VethCorry Pieters2-4
12Nel ArrachartToke Straatsma2-4
13Peter KoomeMalu Koome13
14Ron HeusRyonne Heus12
15Leo TijssenJohan Tijssen1-1
16Willy van LeeuwenCharlotte de Wilde1-6
17Frans ArrachartGerben Straatsma1-9
18Dick KortekaasTineke Kortekaas1-11
19Gerard Arrachart2Maartje1-12
20Dick de WildeDaniele Fiscaletti1-18
21Freek DuineveldSyb Duineveld1-21
22Marcel JelierseTheo Jelierse0-10
23Hans BouzaardJan0-10
24Rob de KruijffBeau Lefeber0-16